8226
13:59 30.082017

В Ужгороді пройде відкритий турнір з бодібілдингу та фітнесу

Спорт 3376

У вівторок, 29 серпня, в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів цього спортивного дійства.

IMG_4801

Із журналістами зустрілися: Олександр Свида (президент Закарпатської обласної федерації бодібілдингу та фітнесу), Ростислав Теслович (віце-президент Закарпатської обласної федерації бодібілдингу та фітнесу), Олександр Лапін (головний тренер Закарпатської обласної федерації бодібілдингу та фітнесу), Юлія Гомбош (член федерації, срібний призер Кубка України з бодібілдингу та фітнесу) та Юрій Угрин (член виконкому Закарпатської обласної федерації бодібілдингу та фітнесу).

Ідея проведення цього турніру виникла під час зустрічі із президентом національної федерації бодібілдингу та фітнесу Ігорем Делієвим. Свою згоду на участь у спортивному дійстві вже дали 8 країн (не включаючи Україну). Як зазначили організатори, цей список може поповнитися, адже до початку турніру багато часу (19 травня 2018 року).

Змагання проводитимуться у шести вагових категоріях, а кількість учасників необмежена. Локацією було обрано «Закарпатський обласний український музично-драматичний театр».

Як зазначалося у ході розмови, наш край приймав чемпіонат та Кубок України, але цей турнір буде новим викликом, адже він є на голову сильніший за попередні.

Важливою складовою є фінансове заохочення спортсменів. «Призовий фонд турніру складає 5 000 доларів. Окрім цього, закарпатці котрі зможуть вийти до фіналу отримають цінні подарунки» – розповів Олександр Свида.

Юрій Угрин зазначив: «Це велика відповідальність для нас. Ми поставили перед собою велику планку. Хочеться провести турнір на високому рівні, адже це допоможе популяризувати цей вид спорту серед закарпатців, а також у нас буде змога заявити про себе на міжнародному рівні».

Олександр Лапін наголосив, що готовий безкоштовно допомогти всім бажаючим у підготовці до старту. Також головний тренер Закарпатської обласної федерації бодібілдингу та фітнесу звернув увагу на те, що це нелегкий спорт. Спортсмен повинен бути сильним духом, мати велике терпіння, правильно харчуватися і бути готовим до навантажень, а ще необхідно володіти силою волі.

В Ужгороді функціонує близько 15 спортивних залів, тож є створені хороші умови для розвитку. Юлія Гомбош наголосила на тому, що починати займатися бодібілдингом ніколи не пізно.

Ростислав Теслович розповів і про прикрі моменти в кар’єрі бодібілдерів: «Буває таке, що спортсмен проходить важку довгу підготовку до змагань, а перед стартом відмовляється виступати. Це зумовлено тим, що не кожен витримує моральне навантаження».

Хочеться, аби всі закарпатські спортсмени які запланували виступити на цьому турнірі пройшли якісну підготовку і досягли хороших результатів, адже за словами організаторів шанси на високі місця у наших земляків є.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Всі новини