873
10:16 20.052016

В Ужгороді відбувся турнір з настільного тенісу серед інвалідів

Спорт 2292

17-19 травня 2016 року в спорткомплексі «Юність» проводився Міжнародний турнір з настільного тенісу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (УОРА), вадами розумового та фізичного розвитку (ВРФР) та вадами слуху .

DSCF4360

Організаторами змагань виступили Закарпатський обласний осередок української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (голова Лизанець Олександр Михайлович), Управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА (начальник Ерфан Віталій Йосипович), ЗОЦФКСІ «Інваспорт» (начальник Чегіль Андрій Андрійович), Обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів (директор Алтуніна Тетяна Євгенівна).

Подібний захід проводиться в Ужгороді вже п’ятий раз. У змаганнях прийняли участь майже 100 спортсменів з більшості областей України та районів Закарпатської області, а також пара олімпійці з Республіки Молдова. Рівень спортивної майстерності учасників на цьому турнірі був доволі високий. Були майстри спорту міжнародного класу, кандидати в майстри спорту. Серед присутніх спортсменів було багато діючих чемпіонів та призерів України.

На відкритті турніру також були присутні голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Євгеній Володимирович Бобров, керівник відділення в м. Михайлівці Словацького союзу спортсменів-інвалідів Ева Хлодінкова. Щодо результатів змагань, то значну частину призових місць зайняли спортсмени-інваліди з Закарпатської області.

Переможці та призери турніру були нагороджені грамотами, медалями, кубками та пам’ятними подарунками.

Статус Міжнародного турнір з настільного тенісу 17-19 травня 2016 року отримав завдяки старанням голови Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Лизанця Олександра Михайловича. В Україні це поки що єдиний такий спортивний захід з настільного тенісу. Ужгород і вся Закарпатська область можуть пишатись цим заходом. Сподіваємось в наступному році цей захід отримає ще більшу підтримку спонсорів і держави і пройде на ще вищому рівні.

Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту висловлює особливу подяку за допомогу в організації Міжнародного турніру з настільного тенісу генеральному спонсору змагань ТОВ «ФАВА-ТЕХНІКС» (директор Бендзар Мар’яна Богданівні), заступнику Ужгородського міського голови Олександру Білаку (за безкоштовне транспортування спортсменів-інвалідів та цінні призи для них), голові благодійного фонду «Неємія» Мачабелі Тетяні Мигалівні та працівникам готелю «Гостинний дім», спонсорам змагань фірмі «Інтеркеш України» (керівник – Олександр Рімек), фірмі «Ядзакі», ТРЦ «Щодня», мережі супермаркетів «Сільпо», супермаркету «Осетія», мережі магазинів «Барва», кафе «Фантазія» та іншим спонсорам і благодійникам, які допомогли в організації цих змагань.

Крім того, варто відзначити допомогу та підтримку в організації турніру Ужгородської міської ради, Управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА, ЗОЦФКСІ «Інваспорт», Обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів, СК «Юність» (директор Риляк Іван Іванович) громадської організації «Пам’ять Європи» (голова Шатров Віктор Владиславович) та студентів-волонтерів історичного факультету Ужгородського національного університету на чолі з старшим викладачем Ганусом Сергієм Олексійовичем.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах