9023
11:50 4.102017

До Закарпаття прибули учасники благодійного забігу «500 років – 500 км задля дітей»

Спорт 2573

Дитяча лікарня «Бетхешда» (Угорщина) з нагоди 500-річчя реформації організувала благодійний забіг тривалістю в 6 днів та завдовжки 500 км, метою якого є надання допомоги Дому милосердя «Добрий самаритянин». 29 вересня на Закарпаття прибули учасники цього заходу, які стартували з м. Будапешта.

IMG_2689

Лівія Балог, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, теж зустрічала угорських гостей на пункті відпочинку в м. Чопі. Вона розповіла, що учасники спортивного дійства – команда співробітників дитячої лікарні «Бетхешда», а таким благодійним заходом вони намагаються звернути увагу на ту фундаментальну роботу, яку з дня в день виконують вихователі та керівництво дитячого будинку «Добрий самаритянин». Тут, у Чопі, до бігунів долучилося ще близько 50 осіб, які теж продовжили марафон разом з ними.

Ініціатором доброчинної акції стала Ангела Гуі, каритативний посол забігу, яка вперше побувала в «Домі самаритянина», що знаходиться в с. Велика Добронь на Ужгородщині, ще взимку. Уже тоді вона знала, що хоче зробити щось хороше для цих дітей.

«Я розумію, яка складна ситуація зараз в Україні, зокрема й на Закарпатті, але з цього дитячого будинку для особливих дітей усі можуть брати приклад», – наголосила Ангела Гуі.

Пані Ангела разом з колегами привезла дівчаткам з дитячого будинку чимало подарунків, зокрема косметику, солодощі, а також гроші.

До Великої Доброні учасники подолали відстань у 370 км та продовжили забіг аж до Верецького перевалу (Воловецький район), де фінішували 1 жовтня.

Варто додати, що в заході брали участь і діти. Так, 12-річний Томаш Фюлеп-Жонгор з Будапешта теж вирішив підтримати вихованців дитячого будинку та разом з батьками долучився до благодійного марафону. Хлопець протягом трьох років займається бігом на далекі дистанції та впевнений, що завдяки спорту також можна займатися добрими справами.

Генеральний консул Угорщини в м. Ужгороді Йожеф Бугайла у своєму коментарі «Карпатському об’єктиву» наголосив на важливості проведення подібних заходів не тільки для мешканців Закарпаття, адже така благодійна акція порушує питання дітей, які є нашим майбутнім.

У цей час Аніта Герцег, дружина президента Угорщини, відвідала вихованців дитячого будинку «Добрий самаритянин». Вона мала почесну місію – зустріти учасників благодійного марафону.

До проведення забігу був приурочений конкурс малюнків «Моя допомога». Угорських дітей попросили намалювати, як вони б допомогли малечі, котра виховується у важких умовах. Ці роботи з собою привезли учасники забігу та передали їх Аніті Герцег для визначення переможця. Вона разом з дівчатками з дитячого будинку Великої Доброні обрали переможця – Флору Сабо, ученицю однієї з будапештських шкіл, яка разом зі своїм класом зможе приїхати й відвідати Дім милосердя.

У свою чергу, вихованці дитячого будинку подякували за гарні подарунки та підготували для гостей неперевершену концертну програму.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини