9677
11:49 27.102017

Закарпатці вибороли найбільше перемог у Відкритому чемпіонаті Львова зі спортивного орієнтування

Спорт 4279

Незважаючи на негоду, ці старти зібрали у центрі галицької столиці кількасот учасників, серед яких були й представники Івано-Франківської, Сумської і Чернівецької областей.

1

Переможці визначалися в різних вікових категоріях на трасах довжиною від 700 метрів у десятирічних до 2000 м у дорослих. Так-так – в орієнтуванні, на відміну від легкої атлетики, спринтерською вважається дистанція, на подолання якої спортсмени витрачають від 10 до 15 хвилин. І це не по асфальту – по ґрунту, долаючи й підйоми і спуски, на бігу вирішуючи складні завдання пошуку контрольних пунктів.

В основній – майстерській – категорії серед 54 учасників з двокілометрової траси першим фінішував чемпіон Збройних Сил України, львів’янин Юрій Бадан, його результат 8 хвилин і 29 секунд. Мукачівець Сергій Бабич – цьогорічний чемпіон України на класичній та короткій дистанціях – був другим, витративши на пошук 19 контрольних пунктів на чотири секунди більше. Бронзовим призером став Юрій Скрипка з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Учениці мукачівської гімназії Катерина і Ніна Цепурдеї вибороли два перших місця у змаганнях серед дівчат не старших 18-ти років, з третім результатом тут фінішувала Софія Серкова з Рава-Руської.

В категорії юнаків 2001-2002 років народження переміг призер чемпіонату України чернівчанин Володимир Ленюк, слідом за ним фінішну лінію перетнули буковинець Євген Нікітін та Олексій Шорин з мукачівської ЗОШ №10.

У групі, де змагалися спортсмени не старші 14-ти років, перше місце впевнено здобув дев’ятикласник ЗОШ №1 імені О.Пушкіна Олександр Ткачук. Найближчі суперники – львів’яни Тарас Осух та Богдан Воєвода фінішували через півтори хвилини після мукачівця.

На півторакілометровій дистанції, де змагалися хлопчики 12-річного віку, швидше за інших 14 КП відшукав гімназист Владислав Цепурдей. Бронзову нагороду здобув його одноклубник з мукачівського КСО «Товариш» Ярослав Попов, а срібну виборов Тарас Тарновецький з Чернівців.

А ось у змаганнях серед наймолодших спортсменів – тих, хто народився у 2007 році і пізніше – перевага закарпатців була абсолютною. Призерами стали учні мукачівської ЗОШ №10 Артем Мусаткін, Андрій Коцар та Іван Попович, крім них до десятки сильніших увійшли Роман Халус, Владислав Дудинський, Андрій Мучичка, Євген Логойда і Крістіан Ісевич.

Відмітимо, що закарпатську команду було сформовано з учнів, що навчаються у гуртках спортивної радіопеленгації при обласному Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді (директор Валерій Корсак) та гуртка спортивного орієнтування Мукачівського центру позашкільної освіти (директор Олександр Талабішка). Майстерності в орієнтуванні гуртківців навчають досвідчені педагоги Ніна Расчупкіна і Олександр Цепурдей. Додатковою винагородою школярам за відмінні виступи стала екскурсія історичним центром Львова.

Ольга Шевченко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах