9693
21:10 27.102017

Юнак із Хустщини – синьоока надія європейського футболу

Спорт 1888

Юний голкіпер Зден Переганець  – житель мальовничого села Березово,що на Хустщині, у майбутньому має всі шанси стати футбольною зіркою, як Нойєр чи Буффон.  

ФОТО ЗДЕНЕК ДО МАТЕРІАЛУ

А народився Зденек у чудовій родині Переганців. Батьки змалку знали, що їхній синочок  матиме успіхи у спорті. Між іншим,  тато Здена – Василь Васильович Переганець – керівник гурту «Ліщанова новта», його ще називають кришталевим голосом Хустщини, і саме він усю душу вклав у те, щоб Зденек займався улюбленою справою – футболом.

З семи років Зден займався у ФК «Нарцис», а у сьомому класі поїхав навчатися до Мукачівської спортивної школи ФК «Мункач». Там Зденек показав чудові голкіперські здібності, брав участь у районних, обласних і міжрегіональних футбольних змаганнях, додому завжди повертався з медалями, грамотами і призами. Весь учнівський і педагогічний колективи завжди раділи його успіхам і вболівали за чудового маленького голкіпера з Березова!

Цей хлопчик, з очима кольору неба, у школі був улюбленцем учителів,  брав участь у всіх спортивно-масових заходах, має багато друзів у шкільній родині.

Завжди привітний, зі щирою, відкритою душею і патріотичними поглядами на життя. А ще Зден – гурман, любить куховарити, цікавиться українською і європейською кухнею. Коли є вільний час, Зденек іде на рибалку, це також одне з найулюбленіших занять, звичайно, після футболу.

Зараз Здену минуло чотирнадцять  і він навчається в Угорщині у футбольній академії FC. KISVARDA, здобуває професійну футбольну освіту, вивчає іноземні мови і грає в юніорській лізі.

Березівчани мають ким гордитися і впевнені, що в майбутньому яскрава фут-больна зірка Переганця Здена досягне голкіперських висот та найвищих спортивних нагород.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті – повітряна тривога
13:19
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Всі новини