10183
15:32 20.112017

Ужгородські юні фехтувальники вдало виступили на міжнародних змаганнях

Спорт 2043

У Києві 19 листопада на Всеукраїнських змаганнях з фехтування пам’яті заслуженого тренера Я.Д. Фрондзея (рапіра, кадети) ужгородка Марія Кривонос виборола бронзову нагороду!

154a3a0-2

І ця нагорода для Закарпатської федерації фехтування – не єдина за кілька тижнів. Про досягнення кадетів та найменших наших фехтувальників – спілкуємося із тренером ОК ДЮСШ “Динамо” (Ужгород) Сергієм Горецьким.

– Так, Марія Кривонос завоювала бронзову нагороду у Києві. А кількома тижнями раніше змагалася у складі кадетської збірної України на європейському етапі з фехтування на рапірах. Турнір приймала Словаччина, місто Шаморін. У особистих Марія посіла 14 місце, за збірну “Україна-2” стали десятими. Закарпатка Ніколетта Корлат (вихованка Степана Дикуна, яка нині виступає за Миколаїв) в індивідуальних змаганнях увійшла до десятки, посівши 9 сходинку.

Якщо говоримо про жіночу рапіру, то вперше в основному складі збірної України на етапі Кубка світу у Франції фехтувала наша ужгородка Аліна Рапинець.

Варто зазначати і успіхи ще одного нагого вихованця – шабліста Василя Гумена. Спочатку він виборов медаль Всеукраїнського кадетського турніру пам’яті М.А. Когута. А на європейському кадетському етапі з фехтування на шаблях у м. Софія (Болгарія) серед більше сотні учасників став 23-ім в індивідуальному заліку, змагався у складі збірної України, яка фінішувала тут четвертою. У цих хлопців є прогрес, адже на попередньому етапі це було 6 місце, тепер – за крок до медалей. Нагороди ще попереду!

– У Києві на XVII Міжнародному турнірі з фехтування, присвяченого 100-річчю з дня народження заслуженого тренера України С.Я. Колчинського, наша закарпатська шпажистка Олександра Лазаренко (тренер – Анатолій Герей) завоювала бронзову нагороду. Олена Синиця тут стала 5-ою. Наші хлопці тут пробилися до ТАВ 32: Дмитро Беляєв залишив змагання за вхід у 8-ку, а Андрій Кузьма – за 16-ку.

– Успішно закарпатські шпажисти виступили і на Міжнародному турнірі в Угорщині – Оlimpici Grandprix. На ці змагання з’їжджаються спортсмени від наймолодшої вікової групи до кадетської, цього року були фехтувальники із США. Наші вихованці Олена Синиця (тренер Анатолій Герей) та Андрій Кузьма (тренери – Наталія Калініна та Сергій Горецький) вибороли бронзові нагороди. У своїй віковій групі Мирон Дурневич (тренер Лілія Філл) увійшов до 8-ки найсильніших, так само, як і Даніл Безкоровайний. Крім того. у двох вікових групах Олександра Лазаренко також змогла пробитися до вісімки – ставши 5-ою та 8-ою.

Закарпатські фехтувальники продовжують готуватися до всеукраїнських та міжнародних стартів, а уже наприкінці 2017-го – приймати в Ужгороді традиційний фехтувальний новорічний турнір., пише Uzhgorod.in

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Хустський міський водоканал має нового керівника
13:07
Закарпатці орють, сіють, садять. У скільки обходиться засадити город
12:52
У протистоянні з «Динамо» закарпатці зазнали поразки 
12:03
Вимагаючи неіснуючий борг, кати загнали мукачівця у душову кабіну і змушували битися головою об стіну
11:59
На Мукачівщині затримали підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
11:51
На вулиці Новака в Ужгороді сьогодні перекриють проїзд
11:42
На Закарпатті запрацювали ще три поліцейські станції
11:37
«Як минуле допомагає зрозуміти нам цю війну»: лекція від Української академії лідерства для ужгородців та гостей міста
11:01
51 медаль і перше загальнокомандне місце привезли закарпатці з чемпіонату України зі змішаних бойових мистецтв
10:15
Всі новини