10327
11:01 28.112017

Виноградівщина приймала кращі баскетбольні команди краю

Спорт 3768

У суботу, 25 листопада, у с. Карачин Виноградівського району відбувся 3-й зїзний тур чемпіонату Закарпаття з баскетболу серед чоловічих команд.

image-0-02-04-099d3b1236764ba516f4e236266dc37703be7a4ef128e873aea413d837f10e93-V

Старт сезону вже встиг ознаменуватися низкою цікавих поєдинків та гучною сенсацією. Якщо два стартові тури проходили в Ужгороді, то тепер було прийнято рішення змінити локацію. Закарпатські БК відправилися на Виноградівщну, де своєю грою змогли подарувати місцевим поціновувачам баскетболу низку позитивних емоцій.

Із запланованих п’яти поєдинків відбулися тільки чотири. Матч між «Карпатськими Ведмедями» (Мукачево) та виноградівською «Тисою» перенесли.

Напевно, найвидовищнішим протистоянням була зустріч «Ужгорода» та «Сваляви». Колектив з обласного центру в минулому турі несподівано втратив очки, тож тепер йому необхідно було реабілітуватися перед рідними вболівальниками. У першій половині поєдинку спостерігалася рівна гра. На майданчику було багато боротьби, а високий градус протистояння не вщухав ні на мить. На велику перерву «Ужгород» пішов у ролі лідера, однак його перевага виявилася незначною (25:23). У третій 8-хвилинці ужгородці вже мали на 7 очок більше, але суперник увімкнув активний пресинг, і лідируючий колектив став помилятися – гандикап танув на очах. Свалявці провели хороший відрізок часу і не тільки наздогнали більш іменитого суперника, а й вийшли вперед (40:43). Другу поразку поспіль багаторічного чемпіона – БК «Ужгород» – зрозуміли б не всі, тому наприкінці матчу йому необхідно було максимально активізуватися й переломити хід гри. Свалявські баскетболісти продемонстрували велику самовіддачу, однак ужгородці завдяки більшому досвіду та чудовій результативності Андрія Попадинця (34 очка) на заключних хвилинах вирвали мінімальну перемогу (58:57).

ЗОДЮСШ-УжНУ цього вікенду провів два подинки й зумів здобути максимум очок. Ужгородці не відчули серйозного спротиву з боку ДЮСШ Мукачево. Баскетболісти з обласного центру з перших хвилин заволоділи ініціативою і майже не залишали супернику шансів на прийнятний результат. З плином часу їхня перевага зростала і в підсумку сягнула 25 очок (69:44). Кращим снайпером став Владислав Плешаков, який до свого активу записав 17 очок.

БК «Тиса» (Виноградів), на відміну від мукачівців, зміг нав’язати ужгородцям серйозну боротьбу. Команди демонстрували схожі показники, і виокремити явного лідера було складно. Вирішальними стали заключні хвилини гри. Більше сил залишилося в спортсменів з обласного центру. У заключній чверті вони діяли краще, ніж суперник, і змогли здобути важливу перемогу (64:61). Варто відзначити капітана ЗОДЮСШ-УжНУ Антона Іванину, якого цього дня зупинити було майже неможливо. За 32 хв. перебування на майданчику Антон набрав 39 очок, а це більша частина балів його команди.

Матч «Сваляви» та «Мукачева» ознаменувався домінуванням останніх. Колектив з міста над Латорицею за всіма показниками переграв свалявців і зміг довести справу до переконливої звитяги 57:37. Якщо у складі «Сваляви» явного лідера виявити було важко, то в «Мукачева» яскравою фігурою став Валентин Рипкович, якому вдалося набрати 22 очка.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
9 способів, як передати показники лічильника ПрАТ «Закарпаттяобленерго»
09:00
Всі новини