10687
15:20 18.122017

Чемпіонат Закарпаття з хокею: яскравий старт

Спорт 4555

На ужгородській ковзанці «Ice Land» відбулися стартові поєдинки обласного чемпіонату з хокею сезону 2017/18 років.

IMG_4399

У цьогорічних крайових змаганнях за першість боротимуться чотири колективи: «Ужгородські вовки», «Синевир», «Шахтарські барси» та «Спартак».

У суботу, 16 грудня, мали відбутися дебютні поєдинки нового сезону, однак через несприятливі погодні умови матч між «Спартаком» та «Ужгородськими вовками», а також протистояння «Синевиру» й «Шахтарських барсів» вирішили перенести. На щастя, наступного дня погода сприяла проведенню хокейних матчів, і вболівальники отримали нагоду стати свідками ефектних та захоплюючих поєдинків.

Першими на лід вийшли гравці «Ужгородських вовків» та «Синевиру». До слова, останні минулого вікенду тріумфували на Кубку відкриття, який передував старту звітного турніру. Ця звитяга додала хокеїстам упевненості, і на гру із «вовками» вони виходили сконцентрованими та націленими виключно на перемогу.

«Синевирці» зі стартових хвилин заволоділи територіальною перевагою й відразу ж відкрили рахунок. «Ужгородські вовки» неодноразово зупиняли атаки суперника ціною фолу, тож часто були вимушені грати в неповному складі. Якраз під час одного з вилучень вони й пропустили другу шайбу. А ще до завершення першого періоду «Синевир» і зовсім зробив рахунок розгромним (3:0).

Здавалося, переломити хід зустрічі «Ужгородським вовкам» буде не до снаги, однак вони показали спортивну впертість і змогли відігратися. На старті другої частини зустрічі рахунок став 1:3, а ще через кілька хвилин «Синевир» припустився помилки в побудуванні власної атаки, чим результативно скористалися «вовки» (3:2). Відчувши в собі впевненість, ще до заключної перерви «Ужгородські вовки» навіть зрівняли рахунок (3:3).

IMG_4470

У третьому періоді на льоду точилася напружена боротьба. Жоден з колективів не хотів поступатися, тож грав обережно. Та все ж в одній зі своїх атак «Синевир» знайшов шпарину в захисті суперника й провів вирішальну результативну атаку, яка згодом принесла йому перемогу (4:3).

В іншій грі питання щодо переможця відпало чи не відразу. «Шахтарські барси» за всіма показниками переважали свого суперника, і більшість ігрового часу шайба перебувала біля володінь «Спартака». Лишень одна хвилина знадобилася «барсам», аби вийти вперед. Номінальні господарі легко проходили опір суперника і часто загрожували їхнім воротам. Невпевнені дії як захисної ланки, так і лінії нападу «Спартака» сприяли розгромному рахунку вже в першому періоді (4:0).

У другій частині гри картина на льодовому майданчику не змінилася, і «Шахтарські барси» з легкістю змогли провести ще чотири результативні атаки (8:0). В останньому періоді «спартаківці» все ж відзначилися, однак у відповідь пропустили ще кілька шайб. Фінальний свисток зафіксував упевнену перемогу «Шахтарських барсів» із рахунком 11:1.

Отож стартові поєдинки сезону вдалися на славу. Ми мали змогу спостерігати як за запеклим двобоєм, так і за справжнім розгромом, навіть за хокейними мірками. А наступні поєдинки чемпіонату Закарпаття відбудуться вже наступних вихідних.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах