10752
19:24 19.122017

86 закарпатських силачів змагалися за титули чемпіонів області з пауерліфтингу. ВІДЕО

Спорт 2155

3

86 найсильніших спортсменів та спортсменок  із 7 регіонів Закарпаття змагалися в ужгородському спорткомплексі «Юність» за титули чемпіонів області з пауерліфтингу. Боролися у класичному жимі лежачи й  жимі лежачи із застосуванням спеціального екіпірування.

Андрій ФЕДОРІШКО

голова Закарпатської обласної федерації пауерліфтингу

Ми відзначаємо 35-річчя закарпатського пауерліфтингу. Саме у грудні 1982 року була проведена відкрита першість тепер уже Ужгородського національного університету з силового триборства. Сьогодні у нас змагаються жінки і чоловік к всіх вагових категоріях. Змагання є відбірковими на Чемпіонати України, наступного року у нас буде чотири всеукраїнських змагання саме з жиму лежачи. У лютому – ЧУ з жиму лежачи і класичного жиму лежачи, а у листопаді – Кубок України. Відповідно і одні, і другі змагання є відбірковими на міжнародні старти.

Так, у ваговій категорії до 105 кг у жимі лежачи у спеціальному екіпіруванні чемпіоном Закарпаття став хустянин Богдан Міговк. Раніше чоловік підтвердив своє реноме найсильнішого на змаганнях у Коломиї, і за сумою триборства 805 кг став переможцем Кубку України.

Богдан МІГОВК

чемпіон області з жиму лежачи із застосуванням спеціального екіпірування

З пауерліфтингу екіпірувального: присідання, жим лежачи та станова тяга. З неперевершеним результатом, переміг неоспорімо.

Ще один успіх на Всеукраїнській ниві Закарпаттю спортивному приніс також хустянин Денис Бережник. Так, у силовому триборстві серед атлетів, вагою понад 120 кг він здобув бронзову нагороду. У підсумку командного заліку Кубку України з пауерліфтингу збірна Закарпаття посіла друге місце серед чоловіків з-поміж 17-ти областей, поступившись лише Запоріжжю.

Денис БЕРЕЖНИК

бронзовий призер Кубку України з пауерліфтингу

Я готуюся зараз до Чемпіонату України, потім – безекіпірувального Чемпіонату України і є план зі своїм тренером на міжнародні змагання. Всі результати завдяки тренеру моєму – Андрію Козарю. Крім мене у нього займається ще два спортсмена – Богдан Міговк, а також Сергій Шустер (який у Коломиї посів 4 місце).

Наймолодшою учасницею чемпіонату Закарпаття з пауерліфтингу стала 16-річна Вікторія Козарь, вона підняла найбільшу вагу турніру – 67,5 кг і стала чемпіонкою області у жимі лежачи. У командному заліку у «класиці» перемогу святкував Мукачівський район, на другому місці – Ужгород, на третьому – Хуст. У жимі лежачи перемогли хустяни, другими стали силачі з обласного центру, третіми – представники Свалявського району.

uzhinform.com

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини