11125
12:17 18.012018

Ужгородська футзальна ліга: на екваторі змагань

Спорт 2832

Велика кількість провідних закарпатських футболістів у період міжсезоння беруть участь в УФЛ, тому цей відносно новий турнір за короткий проміжок часу набрав чималої популярності на теренах нашої області.

98425824

Загалом учасниками УФЛ є 32 команди, поділені на три дивізіони (Суперліга, Вища ліга та Перша ліга). Позаду 7 захоплюючих турів, попереду стільки ж, тому саме час провести проміжні підсумки.

Суперліга

Помітно виділяються «Проспект» та «Минай», які, окрім яскравої гри, стабільно набирають залікові бали. Завдяки перемозі в очному протистоянні (5:2) саме «Проспект» очолює турнірну таблицю (19 очок), натомість головний конкурент – «Минай» – розташувався на другій сходинці, поступаючись усього одним заліковим балом. Імовірніше за все, саме ці два колективи й розіграють долю золотих медалей. Хорошими показниками можуть похизуватися «УжНУ» (14 очок) та «Медея» (11 очок), котрі розташувалися на 3–4-му місцях відповідно. Нав’язати серйозну боротьбу лідируючій трійці буде складно, однак вони є головними претендентами на «бронзу». «Середняки» чемпіонату – «Беркут» (7 очок), «Радванка» та «Алекс» (по 6 очок). Якщо під час перерви їм удасться зробити правильні висновки з невдалих матчів першого кола й покращити свій рівень гри, буде шанс поборотися за топ-четвірку, але зробити це не так просто. Абсолютним аутсайдером «Суперліги» є «Вопак», котрий поступився в усіх семи поєдинках. Сподіваємося, гравці цієї команди свої залікові бали ще наберуть, проте шансів вибратися з дна турнірної таблиці в них обмаль.

Вища ліга

Хорошою результативність відзначився «Олімпік», котрий забивав у середньому 7,7 гола за матч. Якісною грою в обороні команда не відзначилася (23 пропущені голи), однак це не завадило їй набрати 18 очок із 21 можливих та очолити турнірну таблицю. Не дає лідеру розслабитися «УЖНЕТ», який здобув 16 залікових балів і залишається претендентом на перемогу в турнірі. Схожі показники демонструють «Штурм» (13 очок) та «Верест» (12 очок): обидва колективи провели по 34 результативні атаки, пропустивши у власні ворота 22 та 24 голи відповідно. Трохи від першої четвірки відстали «Вікінг» (10 очок) та «Коритняни» (9 очок), однак скидати їх з рахунків у боротьбі за нагороди зарано. У нижній частині турнірної таблиці перебувають «Епіцентр» та «Худльово». Якщо останні набрали 4 залікові бали, то «Епіцентр» поповнити свою скарбничку так і не зумів.

Перша ліга

Група А

Немає рівних команді «Тімвір», яка із 18 очками в активі та статистикою м’ячів 37:17 упевнено лідирує. Хорошим рівнем організації гри відзначилися «Трактор» та «Фенікс», котрі вибороли 15 та 13 очок відповідно. Намагається не відставати від лідируючої трійки «Будівельник», в активі якого 4 перемоги. Самі ці команди, імовірніше за все, розіграють комплект нагород. Міцними середняками є «Африка Юнайтед» та «КІТ», що мають у своїх скарбничках по 9 залікових балів. Відстали від суперників «КС Ужгород» і «Тиса-1», котрі набрали 4 та 3 очки відповідно.

Група Б

Більша частина команд сповідують атакуючий стиль гри, а тому на їхніх матчах можна спостерігати низку забитих голів. Найкраще своїми можливостями користуються «УТЕІ» (18 очок) та «Перечин» (15 очок), котрі є головними претендентами на «золото». Опісля лідируючого тандему розташувалася трійка переслідувачів («Сторожниця», «Інваспорт», «Рятівник»), які мають по 12 очок і неодмінно намагатимуться нав’язати суперникам серйозну боротьбу. На 6–7-й сходинках розташувалися «Стандарт» (9 очок) та «Зіна» (6 очок), а замикає турнірну таблицю «Здоров’я» (0 очок).

Отож, у всіх лігах питання щодо переможців та призерів чемпіонату залишається відкритим, а тому на нас чекає захоплююче друге коло змагань.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах