11148
15:16 19.012018

Незабаром стартує Зимовий кубок Берегівського району з футболу

Спорт 1426

17 січня в малому залі Берегівської районної ради відбулось засідання виконкому федерації футболу Берегівщини за участю потенційних команд-учасниць Зимового кубку.

12125058.943663.8451

Цей турнір у районі дуже популярний та має багаторічну історію. Із року в рік участь у цих змаганнях дає можливість футбольним клубам якісніше підготуватись до головних змагань – чемпіонату та Кубку.

Відкрив засідання голова районної федерації Олександр Чегіль, який коротко ознайомив присутніх із планом роботи федерації в 2018 році. Не зважаючи на всі проблеми, які заважають розвитку футболу, федерація має намір продовжити і зберегти надбання попередніх років, а найголовніше – зберегти футбол у Берегівському районі. Так, зберегти, адже ситуація, яка склалася, не сприяє якісному розвитку улюбленої гри мільйонів.

За словами очільника федерації, цього року планується провести всі традиційні змагання серед аматорів. Це Зимовий кубок, чемпіонат району серед дорослих та юнаків, Кубок та Суперкубок. Олександр Чегіль також наголосив, що і надалі продовжиться робота в напрямку розвитку дитячо-юнацького футболу. Відбудуться чемпіонат дитячо-юнацької ліги району, кубок району серед дітей, чемпіонат загальноосвітніх шкіл та різноманітні турніри серед дітей та юнаків. Заплановано провести низку турнірів серед ветеранів, турніри з міні-футболу, які стали особливо популярними серед мешканців району. Розглядається питання представництва району в обласних змаганнях.

Надалі учасники засідання перейшли до розгляду питання проведення Зимового кубку. Під час дискусії розглядалося кілька варіантів проведення змагань. Усе залежатиме від кількості учасників, яких може бути від восьми до дванадцяти. З’ясувалося, що ФК «Яноші» припиняє свої виступи у районних змаганнях поточного року. Причина – відсутність футболістів у населеному пункті. Це велика втрата, адже Яноші має хорошу інфраструктуру, традиції та футбольну історію. Будемо сподіватись, що керівництво села Яноші все ж таки зможе вирішити кадрові проблеми, зуміє здолати тимчасові труднощі і все таки виступить, якщо не у Зимовому кубку, то хоча б у регулярному чемпіонаті району. Виникли труднощі і у ФК «В. Бийгань». Команда буде стартувати тільки з районного чемпіонату. За словами керівників клубу, причиною є економічна ситуація.

На сьогодні свою участь у Зимовому кубку підтвердили вісім колективів. Але враховуючи, що до старту ще є час, тож вирішили продовжити роботу рівно за тиждень, коли буде затверджено регламент змагань, проведено жеребкування та затверджено календар змагань.

На завершення засідання голова районної федерації подякував усім за роботу, висловивши сподівання, що за тиждень 24 січня, будуть ухвалені необхідні рішення і Зимовий кубок стартуватиме за планом – 4 лютого, повідомляє beregfutball.net.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах