11162
15:26 22.012018

Ужгородські «Карпати» здобули «срібло» на міжнародному турнірі

Спорт 1877

Протягом двох днів, 20–21 січня, в ужгородському СК «Юність» проходив міжнародний турнір з гандболу «Кубок Карпат» серед чоловічих команд на честь олімпійської чемпіонки Ніни Гецко.

IMG_5484

Участь у поєдинках узяли чотири колективи: два учасники Першої ліги чемпіонату України – «Карпати» (Ужгород) і «ЦСКА-КСЛІ» (Київ), представник Вищої ліги чемпіонату України – «Одеса» та лідер словацької Екстраліги – «Татран» (Пряшів).

Змагання проходили за коловою системою. Кожен ГК проводив по три матчі, за підсумками яких і визначався переможець та призери Кубка Карпат. Хоч турнір і має статус товариського, було помітно, що всі команди серйозно налаштувалися на поєдинки, а тому про розслабленість або ж недооцінку суперника не йшлося.

Високим рівнем підготовки відзначилися гості зі Словаччини. «Татран» демонстрував якісний гандбол і зумів здобути перемоги в усіх зустрічах. У стартовій грі пряшівські гандболісти переконливо здолали ужгородський колектив (38:24). Згодом словакам протистояли одесити. Якщо в першій половині зустрічі українцям удалося зберегти інтригу, то в другому таймі «Татран» зробив правильні висновки і, відкоригувавши свої дії, довів справу до 5-очкової перемоги (31:26). А в заключному для себе поєдинку пряшівські спортсмени не відчули серйозного спротиву від «ЦСКА-КСЛІ». Гра завершилася перемогою словацьких гандболістів із рахунком 39:19. Завдяки стовідсотковому результату «Татран» достроково забронював за собою перше місце.

Як «Карпати», так і «Одеса» змогли перемогти «ЦСКА-КСЛІ», який за підсумками змагань посів четверту сходинку. Представник Вищої ліги здолав киян із рахунком 32:21, а ось «Карпатам» звитяга далася важче, однак важливі очки здобути все ж удалося. У напруженому поєдинку підопічні Юрія Бухлака святкували вікторію – 24:22.

Таким чином, «Карпати» та «Одеса», маючи ідентичні показники (1 перемога та 1 поразка), розігрували долю срібних нагород в очному протистоянні. Спрогнозувати переможця матчу було складно, адже обидві команди показували приблизно однаковий рівень гри. Що важливо, ужгородці на старті поєдинку заволоділи 3-очковою перевагою. Це додало впевненості нашим гандболістам, які протягом усього матчу впевнено втримували лідируючу позицію. Попри всі намагання одеситів переломити хід гри, «карпатівці» надійно відіграли як у захисті, так і в нападі, що дозволило святкувати вікторію з рахунком 23:18.

Отож переможцем Кубка Карпат на честь олімпійської чемпіонки Ніни Гецко став пряшівський «Татран», срібні нагороди здобули ужгородські «Карпати», а бронзові медалі відправилися в Одесу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини