11817
10:23 20.022018

В Ужгороді провели яскравий міжнародний боксерський турнір

Спорт 2542

Минулого вікенду в ужгородському спорткомплексі «Юність» проходив міжнародний боксерський турнір «Uzhgorod Challenge» пам’яті майстра спорту СРСР з боксу Андраніка Нікогосяна.

IMG_6896

До обласного центру завітали боксери з різних міст України, а також гості з Німеччини. Звичайно, своє представництво на звітних змаганнях мало й Закарпаття.

16 лютого відбулося зважування, а також навчально-тренувальний збір за участю українських та німецьких спортсменів. Однак усе найцікавіше чекало на учасників турніру й уболівальників наступного дня.

Удень на рингу змагалося близько 50 спортсменів у п’яти вікових категоріях: 2000–2001 рр. н., 2002–2003 рр. н., 2004–2005 рр. н., 2006–2007 рр. н., та 2008 р. н. Попри невеликий вік більша частина учасників показала високий рівень підготовки та хорошу техніку. Бої вийшли напруженими й цікавими, а на рингу були як сльози радості, так і розчарування. Представники Срібної Землі змогли виконати завдання своїх наставників і продемонструвати хороші результати.

Родзинкою міжнародного боксерського турніру стала зустріч об’єднаних команд України та Німеччини, яка складалася із 10 поєдинків. Поспостерігати за цим яскравим дійством зібралося чимало поціновувачів боксу, а тому підтримка для наших спортсменів була гарантована.

У складі української команди змагалися боксери з Івано-Франківської, Миколаївської та Закарпатської областей, а також спортсмени із Броварів та Києва. Честь Срібної Землі захищали двоє ужгородців – Володимир Боровський і Георгій Кушнаренко, які виступали у ваговій категорії до 69 кг. Варто відзначити, що обидва наші спортсмени свої поєдинки виграли й принесли в скарбничку української команди два бали.

За підсумками перших 6 боїв німецька команда лідирувала 2:4, однак згодом українці змогли встановити паритет (4:4). 9-й бій завершився на користь наших гостей. Вирішальна, 10-та, зустріч (Віктор Труш – Ніно Калічіч) була найбільш видовищною на цьому турнірі й завершилася нокаутом у виконанні Віктора. Таким чином загальний рахунок став 5:5. Українці поступили гостинно й віддали перше загальнокомандне місце об’єднаній команді Німеччини.

Загалом турнір відбувся на високому рівні та подарував уболівальникам чимало позитивних емоцій. Хочеться вірити, що завдяки подібним змаганням бокс у нашому краї вийде на високий міжнародний рівень і з плином часу кількість охочих займатися цим видом спорту тільки зростатиме.

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
Всі новини