11835
12:39 20.022018

Ужгородські баскетболісти були близькими до міні-сенсації

Спорт 2250

IMG_707517–18 лютого в Першій лізі чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд проходили чергові поєдинки.

У гості до кращої баскетбольної команди краю – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – завітав один із лідерів групи № 3 «Тернопіль-ТНЕУ». На жаль, наші спортсмени втратили шанс поборотися за плей-оф, однак колектив Олександра Зубковського намагається дарувати вболівальникам якісний баскетбол і в поєдинках із потужними колективами набирається досвіду.

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – БК «Тернопіль-ТНЕУ» – 64:93

Зі стартових хвилин гості діяли першим номером і змогли вийти вперед. Уже за підсумками першої чверті їхня перевага сягала 12 очок (13:25). Наступний відрізок гри у виконанні наших баскетболістів був куди кращий, аніж попередній. Господарі завершували свої атаки точними кидками як із 3-секундної зони, так і з-за меж 3-очкової лінії. Хоч другу чверть ужгородці провели на рівних, однак у загальному рахунку переважали тернополяни (38:53).

Переломити хід зустрічі нашим спортсменам було не до снаги. Закарпатці програвали підбори (24:40) та мали більше втрат (23:10). Гості святкували перемоги у двох заключних 10-хвилинках і довели справу до впевненої перемоги з рахунком 64:93. Кращим снайпером цієї зустрічі став ужгородець Олександр Зубковський (23 очка). У складі тернополян не було рівних Владиславу Подгорному (22 очка).

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – БК «Тернопіль-ТНЕУ» – 71:91

Ужгородці зробили правильні висновки після першого поєдинку, тож у матчі-відповідь змогли нав’язати супернику серйозну боротьбу й були реальними претендентами на позитивний результат.

Більшу частину першої чверті господарі діяли впевнено і за багатьма показниками переважали свого суперника, однак втримати лідерство їм не вдалося. Тернополяни наприкінці стартової 10-хвилинки активізувались і вийшли вперед (21:23). Високі швидкості обидві команди демонстрували й у другій чверті. На майданчику точилася рівна боротьба, і виокремити явного лідера було складно. Інтрига в матчі за підсумками першої половини зустрічі збереглася (42:44).

Велика перерва пішла закарпатцям на користь. Господарі швидко наздогнали суперника і навіть заволоділи 7-очковою перевагою (53:46), проте коротка лава запасних далася взнаки. Команда Олександра Зубковського почала програвати єдиноборства й припускатися помилок у нападі, у той час як суперник упіймав кураж і скоротив відставання до мінімуму, а через кілька хвилин вийшов уперед. В ужгородців не залишилося сил, аби знову наздогнати суперника, тому тернополяни святкували вікторію й цього разу (71:91).

Варто відзначити, що закарпатська команда, незважаючи на втрату кількох гравців основного складу, змогла подекуди показати якісний баскетбол і навіть була близькою до міні-сенсації. Порадувати своїх уболівальників хорошими результатами ужгородці матимуть змогу на початку весни. 3–4 березня «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» гостюватиме у Львові, де протистоятиме далеко не найпотужнішій команді нашого квартету – «Віта-Агро».

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини