12172
12:38 5.032018

ГК «Закарпаття» впевнено крокує до чемпіонства

Спорт 2051

Протягом чотирьох днів, 1–4 березня, в ужгородському СК «Юність» проходили матчі 4-го туру Першої ліги чемпіонату України з гандболу серед чоловічих команд.

IMG_8187

До обласного центру завітали 7 команд: «Вінниця», «БВУФК» (Бровари), «КСЛІ-ЦСКА» (Київ), «Закарпаття» (Ужгород), «Буковина» (Герца), «КСЛІ» (Київ), «Тернопіль», які подарували закарпатським поціновувачам гандболу яскраві захоплюючі поєдинки.

Звичайно, найбільша увага вболівальників була прикута до матчів місцевої команди – «Закарпаття». Колектив Андрія Хім’яка в сезоні 2017/18 років демонструє гандбол високого рівня й по праву вважається головним претендентом на золоті нагороди. До звітного туру закарпатці провели 6 ігор, у яких здобули 6 перемог. На домашній арені мотивації в наших спортсменів було хоч відбавляй. По-перше, вони мали зробити якомога більшим відрив від найближчих переслідувачів, щоб у заключних поєдинках почуватися впевненіше, а по-друге, продемонструвати видовищний гандбол перед рідними вболівальникам. Із поставленими перед собою завданнями закарпатці впоралися на всі сто відсотків.

Буковина

Першого ігрового дня «Закарпаття» зустрілося із «Буковиною». Колектив Андрія Хім’яка відразу захопив лідерство й повністю контролював хід поєдинку. Гостям було важко стримувати швидкі конструктивні атаки ужгородців, а тому з плином часу перевага господарів тільки зростала. У підсумку представники Срібної Землі святкували перемогу з рахунком 25:17. Вагомий внесок у вікторію свого клубу зробив Олександр Місяйло, який відзначився 9 голами.

Вінниця

У наступному матчі проти «Вінниці» закарпатці зі стартового свистка діяли першим номером і постійно пресингували суперника. Вони приділяли значну увагу як оборонним діям, так і грі в нападі. Уже в стартовій 15-хвилинці підопічні Андрія Хім’яка заволоділи 5-очковим гандикапом (10:5). На жаль, розвинути успіх у першому таймі нашій команді не вдалося. На перерву спортсмени пішли за рахунку 17:12. Відтак господарі внесли правки у свою гру і на старті другого тайму почали збільшувати перевагу, яка по ходу зустрічі сягала 9 голів (26:17). Чимала заслуга в цьому кіпера закарпатців Владислава Брензовича, який не один раз рятував свою команду. Інтриги в поєдинку могло бути більше, якщо б «Вінниця» мала змогу варіювати складом, але коротка лава запасних не дозволяла їй діяти на високому рівні протягом усієї зустрічі. Фінальна сирена зафіксувала вікторію нашого ГК з рахунком 29:24. Кращими бомбардирами команди стали Норберт Поліщук, Ярослав Котюк та Сергій Діденко, на рахунках яких по 6 результативних кидків.

КСЛІ

Закарпатські гандболісти продовжили переможну ходу в грі з «КСЛІ». Поєдинок із аутсайдером чемпіонату – хороша нагода перевірити найближчий резерв. На старті гри вийшли спортсмени, які в цьому сезоні отримували не так багато ігрової практики. У першому таймі закарпатці відчули з боку суперника серйозний супротив. Кияни, які невпевнено діяли в стартовій 15-хвилинці (9:4), заключну частину першого тайму провели на хорошому рівні й змогли впритул наблизитися до господарів (13:12). Однак після перерви «Закарпаття» грало потужно, тож не залишало супернику жодного шансу на позитивний результат. Збалансовані дії в захисті та стрімкі конструктивні атаки забезпечили нашій команді впевнену перемогу з рахунком 29:17. Найрезультативнішими в складі закарпатського клубу були Віталій Муров та Ярослав Котюк, які закинули 8 та 7 м’ячів відповідно.

БВУФК

Заключний поєдинок «Закарпаття» провело із чинним чемпіоном Першої ліги – «БВУФК». Якщо в стартовій 10-хвилинці броварським спортсменам удавалося грати проти представників Срібної Землі на рівних, то в другій частині першої 30-хвилинки спостерігалася повна перевага нашої команди. За підсумками першого тайму «Закарпаття» було попереду 16:12. У другій частині зустрічі гості спромоглися нав’язати супернику бій. Ім’я переможця було невідоме до заключних хвилин, і все ж наші гандболісти змогли втримати лідируючу позицію і здобули важливу звитягу з рахунком 27:25. Найбільше голів у скарбничку нашої команди приніс Віталій Муров (8).

Таким чином, ГК «Закарпаття» доводить свою переможну серію до 10 поєдинків і впевнено крокує до омріяного чемпіонства. Попереду в нашої команди 8 матчів, і якщо вона покаже такий рівень гри і в заключних матчах сезону, то шансів у суперників наздогнати представників Срібної Землі не буде.

Результати інших поєдинків: «КСЛІ-ЦСКА» – «КСЛІ» – 28:21, «Вінниця» – «Тернопіль» – 45:23, «Тернопіль» – «КСЛІ» – 23:26, «КСЛІ-ЦСКА» – «БВУФК» – 24:23, «КСЛІ-ЦСКА» – «Буковина» – 20:22, «Тернопіль» – «БВУФК» – 26:30, «Буковина» – «Тернопіль» – 22:32, «Вінниця» – «КСЛІ-ЦСКА» – 31:28.

Олег МИКИТА, фото автора

Турнірна таблиця

Команда І О
1 «Закарпаття» 10 20
2 «Вінниця» 12 16
3 «БВУФК» 12 14
4 «КСЛІ-ЦСКА» 10 12
5 «Буковина» 13 10
6 «Тернопіль» 10 5
7 «КСЛІ» 13 3

Фото із матчів «Закарпаття» – «Буковина», «Закарпаття» – «Вінниця» та «Закарпаття» – «КСЛІ» можете переглянути за посиланням.

Фоторепортаж з поєдинку «Закарпаття» – «БВУФК».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини