12365
13:19 15.032018

Ужгородська футзальна ліга: підсумки сезону

Спорт 3054

Протягом чотирьох місяців, з листопада по березень, у спорткомплексі «Зінедін» точилися захоплюючі футзальні баталії.

50642655

Сезон 2017/18 років був багатим на видовищні голи та інтригуючі поєдинки. Більшість команд відзначилися хорошим рівнем гри, а тому вболівальники, котрі відвідували матчі УФЛ, мали змогу отримати чимало позитивних емоцій.

На жаль, не обійшлося без негативу. На старті другого кола чемпіонату в матчі між «Минаєм» та «Алексом» стався інцидент, який набув розголосу не тільки на теренах нашої області, а й по всій Україні. Через бійку «Алекс» був знятий з розіграшу УФЛ сезону 2017/18 років.

Суперліга

Цілком прогнозовано кращою командою Ужгородської футзальної ліги став «Минай». Він був на голову сильніший від своїх суперників і рівно провів увесь сезон. Набравши 36 очок із 42 можливих, із приголомшуючою різницею забитих-пропущених м’ячів 99:39 колектив з Ужгородщини забронював за собою «золото» вже за два тури до завершення чемпіонату. Минулорічний чемпіон – «Проспект» (31 очко) – також відзначився якісною грою і зумів вибороти срібні нагороди. «Бронзу» вдалося завоювати «Медеї» (29 очок). Її гравці показали бійцівський характер і регулярно набирали залікові бали. Зайнята позиція цілком відповідає рівню команди. Заслуговує на похвалу й «УжНУ» (26 очок). Молоді футзалісти відзначилися високим рівнем підготовки і полоскотали нерви лідерам чемпіонату. Особливих труднощів у матчах із командами, нижчими за рівнем, не було. А ось «Беркут» (16 очок), «Радванка» (12 очок) та «Вопак» (9 очок) скласти високу конкуренцію топ-четвірці не змогли, однак у них є потенціал, і якщо вдасться підсилитися, то в наступному сезоні буде змога поборотися за нагороди.

Кращий воротар – Андрій Попович («Минай»).

Кращий бомбардир – Матвій Бобаль («Проспект»).

Кращий гравець – Сергій Машталір («УжНУ»).

Вища ліга

Тут можна виділити двох лідерів – «Олімпік» (30 очок), «УЖНЕТ» (28), п’ять міцних середняків: «Вікінг» (23), «Коритняни» (22), «Штурм» (21), «Верест» (21), «Худльово» (19) – та явного аутсайдера – «Епіцентр» (0). Спрогнозувати підсумки більшості поєдинків було дуже складно, адже команди в цій лізі виявилися приблизно рівні за організацією гри. Серйозна боротьба за чемпіонство точилася між «УЖНЕТом» та «Олімпіком». Останній завдяки двом перемогам в очних протистояннях зміг вибороти золоті нагороди. У другій частині сезону відчутно додали «Коритняни», які в підсумку були нагороджені бронзовими медалями. На жаль, так і не відчув смак перемог «Епіцентр», який залишився без набраних очок.

Кращий воротар – Микола Цимбал («УЖНЕТ»).

Кращий бомбардир – Михайло Дудаш («Олімпік»).

Кращий гравець – Василь Бонтей («Вікінг»).

Перша ліга

Група А

На фоні інших команд помітно виділялися «Трактор», «Тімвір», «Будівельник» та «Фенікс». Саме ці чотири колективи й розіграли комплект нагород. Більше сил на фінальний етап змагань залишилося в «Тімвіра» (32 очки), який і зміг завоювати чемпіонське звання. Трохи до омріяного «золота» не вистачило «Трактору» (30 очок), тож він був змушений вдовольнитися срібними нагородами. У напруженій боротьбі за третю сходинку переміг «Фенікс» (29 очок). Хоч «Будівельник» (27 очок) і демонстрував протягом сезону конструктивну гру, однак здобути медалі йому не вдалося. «КС Ужгород» (14 очок), «КІТ» (12), «Тиса-1» (12) та «Африка Юнайтед» (9) поборотися за високі місця не змогли. Як підсумок – нижня частина турнірної таблиці.

Кращий воротар – Олександр Сливка («Трактор»).

Кращий бомбардир – Роберт Ковач («Будівельник»).

Кращий гравець – Йосип Пайдич («Тімвір»).

Група Б

У запеклій боротьбі за чемпіонське звання зійшлися «Перечин» (30 очок) та «УТЕІ» (31 очко). Команди показували схожий стиль гри і протягом сезону мали майже ідентичні показники. Доля золотих нагород визначалася в заключному турі, і завдяки перемозі «УТЕІ» зміг вийти на першу сходинку та здобути чемпіонство. Непоганою грою відзначився «Рятівник» (27 очок), у якого був кращий напад ліги (86 голів), однак похизуватися надійною обороною команді не вдалося. У підсумку – третя позиція. «Інваспорт» (20 очок), «Сторожниця» (20), «Стандарт» (19) та «Зіна» (15) були міцними середняками чемпіонату. А ось гравці «Здоров’я» (3) стабільно «допомагали» суперникам збагачувати свої очкові доробки.

Кращий воротар – Василь Штулер («Інваспорт»).

Кращий бомбардир – Олексій Полянський («Рятівник»).

Кращий гравець – Олег Мартинич («Сторожниця»).

Сподіваємося, що Ужгородська футзальна ліга й надалі набиратиме обертів і в сезоні 2018/19 років чемпіонат буде ще яскравішим.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах