12405
15:23 19.032018

Яскраві півфінальні матчі Зимової першості Закарпаття з футболу

Спорт 1438

17–18 березня на стадіонах смт Середнє та м. Виноградова відбулися поєдинки 1/2 фіналу Зимової першості Закарпаття з футболу.

29339952_1844480668935378_3696702382599334337_n

До півфіналу прогнозовано пробилися «Севлюш» (Виноградів), «Минай» та «Середнє», а ось участь «Заріччя» на такій стадії змагань – приємна несподіванка. Хоч головний акцент у звітному турнірі робиться на підготовку команд до чемпіонату області, однак кожен з колективів прагне здобути трофей і в хорошому психологічному настрої підійти до нового сезону.

«Севлюш» (Виноградів) – «Середнє» – 1:0

У цій грі зустрілися призери минулорічного чемпіонату Закарпаття – виноградівці тоді здобули «бронзу», а середянці вибороли срібні медалі. Поєдинки між цими командами завжди принципові, яскраві та сповнені інтриги. Звітна зустріч винятком не стала.

Обидва колективи в першу чергу намагалися надійно відіграти в захисті. Як і прогнозувалося, долю поєдинку вирішив один епізод. У перші півгодини зустрічі господарі «пристрілювалися», а вже на 35-й хв. досягли свого: Василь Ковтун наважився на дальній удар і влучив у ціль – 1:0. Особливих загострень наприкінці першого тайму не було, тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів.

У другій половині зустрічі як у «Севлюша», так і в «Середнього» час від часу виникали небезпечні моменти, однак з реалізацією були проблеми. Ближчими до забитого м’яча виявилися виноградівці, але ні Юрію Чонці, ні Василю Вашкебі відзначитися результативним ударом не вдалося. Щодо середнянців, то нейреальніші нагоди зрівняти рахунок були в Річарда Шольца та Івана Качура, проте ефективно завершити атаку їм не вдалося. У підсумку виноградівці довели справу до мінімальної перемоги 1:0 і здобули путівку до фіналу.

«Минай» – «Заріччя» – 11:0

У перемозі команди з Ужгородщини, напевно, не сумнівався ніхто, однак підсумковий розгромний рахунок здивував багатьох. Номінальні гості в Зимовій першості встигли залишити по собі схвальні відгуки, але протиставити чинному чемпіону області команда Миколи Цимбала нічого не змогла.

Розпочалася гра із швидкого забитого м’яча: уже на 8-й хв. зустрічі Василь Пиняшко після передачі Стефана Федака вивів свою команду вперед – 1:0. Номінальні господарі в наступні 20 хвилин зустрічі старанно намагалися відводити небезпеку від власних воріт, а ось на 31-й хв. зіграли необережно і Владислав Микуляк подвоїв перевагу «Минаю». За кілька хвилин лік своїм забитим м’ячам відкрив Роберт Гегедош, який реалізував вихід віч-на-віч з воротарем (3:0). Незадовго до свистка на перерву Роберт опинився в потрібному місці в потрібний час і вдало зіграв на добиванні – 4:0. За такого перебігу подій наступний тайм був формальністю.

Тільки-но розпочалася друга половина зустрічі, як Гегедош на 49-й та 51-й хвилинах ще двічі засмутив суперника (6:0). Опісля виник момент у «Заріччя», однак Ростислав Великошич переграти Андрія Поповича не зміг. Згодом герой поєдинку, Роберт Гегедош, відзначився ще двома голами (8:0). На 81-й хв. він виступив у ролі асистента, тоді як автором забитого м’яча став Едуард Дзьоба. Ювілейний, 10-й, гол також був на рахунку Роберта (загалом 7 за гру). Крапку в зустрічі поставив Микола Ількович – 11:0.

Таким чином, на нас чекає захоплюючий фінальний поєдинок, у якому зійдеться переможець минулорічної Зимової першості – «Севлюш» (Виноградів) – та краща команда краю – «Минай». Гра відбудеться у суботу, 24 березня, на штучному полі смт Середнє о 15.00.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини