12412
13:18 20.032018

Заключні поєдинки ужгородських баскетболістів на всеукраїнській арені

Спорт 1861

Підходить до завершення груповий етап Першої ліги чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд.

IMG_4524

Головна команда краю – БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – протягом двох днів, 17–18 березня, гостювала в Калуші, де провела два поєдинки із БК «Калуш-ПНУ». У першому колі змагань наші баскетболісти на домашньому майданчику зазнали двох поразок (70:92, 74:76), тому цього разу прагнули реваншу. Команди знаходяться поряд у турнірній таблиці, тож на вболівальників чекали цікаві протистояння.

БК «Калуш-ПНУ» – БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 61:84

Ужгородці з перших хвилин діяли злагоджено й переважали свого суперника. Якщо гостям удавалося закидати м’ячі на будь-який смак, то в господарів були проблеми з реалізацією. Уже на екваторі стартової чверті ужгородці володіли комфортною перевагою і стали реальними претендентами на позитивний результат. За підсумками першої 10-хвилинки закарпатці випереджали калушан на 12 очок (15:27). Перебіг подій на майданчику в другій чверті не змінився, а перевага команди Олександра Зубковського з плином часу тільки зростала. На велику перерву баскетболісти пішли за рахунку 27:46.

У другій частині гри команди діяли на рівних. Попри всі намагання господарів наблизитися до суперника впритул, ужгородці впевнено утримували лідруючу позицію й ні на мить не дали приводів засумніватися у своїй майбутній перемозі. Закарпатські баскетболісти переважали калушан у грі під кошиком, зробили більше перехоплень і продемонстрували вищу реалізацію. Кращими бомбардирами матчу стали ужгородці Олександр Зубковський (22 очки) та Василь Товтин (26 очок). Як підсумок – упевнена перемога закарпатців з рахунком 61:84.

БК «Калуш-ПНУ» – БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 80:53

Стартові хвилини повторної зустрічі були схожі на попередній матч між цими командами. Гості розпочали жваво і вийшли вперед 2:9, однак на відміну від вищезгаданої гри розвинути успіх цього разу нашим баскетболістам не вдалося. Уже за кілька хвилин господарі не тільки наздогнали гостей, а й випередили їх (14:9). Дебютна чверть була за калушанами – 25:14. У другій 10-хвилинці закарпатці додали і змогли скоротити відставання в рахунку (43:38).

Після перепочинку переважали господарі, які заволоділи комфортним гандикапом і впевнено контролювали хід гри. На жаль, до кінця цей поєдинок дограний не був. На початку четвертої чверті за рахунку 80:53 матч зупинили. Кілька гравців ужгородського колективу отримали персональні фоли, а за регламентом змагань, на майданчику в складі одної команди має бути не менше трьох гравців.

На жаль, закарпатський БК не зміг пробитися в плей-оф, тож матчі з калушанами виявилися заключними в сезоні 2017/18 років. В активі підопічних Олександра Зубковського 7 перемог у 24 матчах. Зважаючи на те, що команда взяла курс на омолодження складу, такий результат можна вважати прийнятним.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах