12807
13:10 12.042018

Про виступ ужгородських баскетболістів у чемпіонаті України

Спорт 2356

Протягом пяти місяців, із жовтня по березень, головна баскетбольна команда краю – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – представляла Закарпаття в Першій лізі чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд сезону 2017/18 рр.

перша

Колектив Олександра Зубковського потрапив до групи № 3, де суперниками були чернівецький «Старлайф», кам’янець-подільський «ДіДіБао», «Тернопіль-ТНЕУ», «Калуш-ПНУ» та два львівські колективи – «Віта-Агро» і «Львів-УАД». За регламентом змагань команди зіграли у два кола (вдома та на виїзді) із загальною сумою матчів – 24. У раунд плей-оф проходять по чотири кращі команди з кожної групи.

1

Ужгородці розпочали сезон із домашніх матчів із «Старлайфом». Чернівецька команда грала потужно і за всіма показниками переважала суперника. Господарі до такого перебігу подій виявилися неготові. У підсумку – дві прикрі поразки (84:110, 65:99). Виїзд до БК «Львів-УАД» виявився успішним і завершився двома дебютними перемогами (67:57, 73:49). Закарпатці показали міцний спортивний характер і вселили надію на подальші звитяги. Однак піднесений настрій був зіпсований у матчах із «ДіДіБао». На власному паркеті наші хлопці намагалися дати супернику бій, однак в арсеналі суперника були висококваліфіковані технічні гравці, які змогли забезпечити своїй команда прийнятний результат (70:86, 71:111). Нічого представники Срібної Землі не змогли протиставити і «Тернопіль-ТНЕУ», якому на виїзді поступилися із рахунками 60:103 та 57:85.

2

Уже тоді, за підсумками чотирьох зіграних турів, було зрозуміло, що чернівчани, тернополяни та кам’янець-подільські баскетболісти на голову сильніші за «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ», однак були хороші шанси зачепитися за четверту сходинку. Для цього необхідно було брати максимум очок у наступних чотирьох домашніх матчів. Якщо проти «Віта-Агро» команда Олександра Зубковського зіграла чудово (93:57, 95:64), то поразки від «Калуш-ПНУ» (70:92, 74:76) серйозно вдарили по амбіціях команди.

Таким чином, після першого кола змагань ужгородці перебували на п’ятому місці й зберігали шанси на прохід у наступний раунд змагань. Для цього потрібно було в «прохідних» матчах брати якомога більше очок.

imgpsh_fullsize

На жаль, після місячної перерви дива не сталося. Закарпатці без шансів поступилися лідерам – «Старлайфу» (58:108, 68:102), «ДіДіБао» (70:90, 50:104), «Тернопіль-ТНЕУ» (64:93, 71:91). У матчах із «Львів-УАД» (79:83, 79:69), «Віта-Агро» (61:53, 57:67) та «Калуш-ПНУ» (84:61, 53:80) здобули тільки по одній перемозі, чого не було достатньо для досягнення мети.

Загалом «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» виборов 7 звитяг у 24 поєдинках, що принесло команді 31 заліковий бал. До зони плей-оф закарпатцям не вистачило 6 очок. Путівки до наступного раунду змагань вибороли «ДіДіБао», «Старлайф», «Тернопіль-ТНЕУ» та «Калуш-ПНУ».

4

На провідних ролях у складі ужгородського БК були Андрій Попадинець, Валентин Рипкович, Олександр Зубковськй, Андрій Романиця та Василь Товтин. Саме ці п’ять баскетболістів і склали кістяк команди. Протягом сезону коуч закарпатців давав змогу проявите себе молоді. Звичайно, на рівні протистояти суперникам їм не вдавалося, однак набраний досвід в іграх такого ґатунку в майбутньому повинен принести дивіденди.

Якщо «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» збереже основний склад команди, підсилиться кількома виконавцями хорошого рівня та проведе якісну продуктивну підготовку до наступного сезону, то вже за рік зможе реально претендувати на потрапляння до плей-оф.

Олег МИКИТА

imgpsh_fullsize (1)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах