13084
16:09 21.042018

Активно та під музику у Мукачеві пройшов «Сакура Bike Ride»

Спорт 3215

Сакура Bike Ride – це чудова можливість разом з друзями, близькими та рідними проїхатися вулицями міста над Латорицею та відвідати квітучі вулиці, де рясніють своїм рожевим цвітом сакури.

_MG_0501

Як завжди, на захід зібралося чимало велолюбителів та активних людей, адже у місті дуже часто проводяться подібні заходи, над якими щосили трудяться організатори. Варто відзначити, що збір учасників символічно стартував на алеї сакур у парку Перемоги. Приємно відмітити, що безліч учасників приєдналися вже по дорозі маршруту, не заплановано. Але це і не дивно, бо атмосфера під час проїзду була дуже крутою.

За словами організатора Атрема Топчанюка, такий захід дозволить кожному відчути справжню атмосферу весни, помилуватись сакурами та дізнатися на яких саме вулицях нашого міста, можна побачити надзвичайно гарний рожевий цвіт.

Зазначимо, що велосипедисти проїхалися квітучими вулицями не лише під веселу музику. Ведучий Олександр Шершун розповідав усім про те, чим саме цікаві вулиці. Так, спортсмени дізналися про найдовшу вулицю сакур (вул. Ужгородська), де дерева почали квітнути з минулої суботи. Довжина квітучої алеї 1 371 метр, тут висаджено 252 сакури, а також споглядали на найстаріші рожеві дерева.

Школярам такі заходи лише до вподоби. За словами Сашки вона дуже чекає велозаїзди та активно бере участь у всіх заїздах. Вже на цьому заході вона із захопленням запитувала організаторів про вело змагання «Три замки Закарпаття», який щорічно проходить у місті.

Приємними враженнями поділився із Володимир. Він завжди був за активний відпочинок, особливо за активний відпочинок з дітьми. Саме їх він постійно бере із собою не лише на такі заходи, але й на сплави на байдарці.

Зазначимо, що саме батьків з дітками було дуже багато. Приєдналися до нас і спортсмени з Ужгорода.

«Сакура Bike Ride» – завершився біля монастиря, де усі на згадку робили селфі.

Дане дійство супроводжувалось авомобілями патрульної поліції та муніципальної міліції.

Загалом довжина вулиць із сакурами в місті над Латорицею більше 4 кілометрів. І з кожним роком сакур стає більше. За останні 10 років в Мукачеві висадили понад 6 тисяч сакур – цілими алеями. Тільки за останні два роки – 1674 дерев.

Ілона Вільна, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах