13314
22:10 27.042018

В Ужгороді пройшло масштабне свято спорту. ФОТО

Спорт 1903

27 квітня в обласному центрі на площі Театральній відбувся «Ужгород спорт фест – 2018».

IMG_9879

Метою цього заходу є популяризація та розвиток спорту в нашому регіоні. Програма спортфесту складалася з показових виступів вихованців ДЮСШ та представників різних федерацій. Після масової розминки від титулованої закарпатської легкоатлетки Юліанни Гудзь учасники взялися демонструвати глядачам свої вміння.

Загалом було представлено більше 15 видів спорту. Окрім всім добре відомих, як от велоспорт, тхеквондо, фехтування, бокс, карате, легка атлетика, шахи, шашки, дзюдо, важка атлетика, презентували й менш популярні, зокрема, флорбол, шидокан-карате, бойовий гопак.

Керівник ФлК «Альфа» (Ужгород) Ференц Мільо розповів, що флорбол досить молодий вид спорту, однак він стрімко розвивається: «На Закарпатті флорбол зародився близько 5 років тому, а вже зараз у нашому регіоні ним займаються близько 200 спортсменів».

Закарпатці активно займаються й єдиноборствами. Тренер із шидокан-карате Микола Братасюк зауважив, що закарпатці мають неабиякі успіхи у цьому виді спорту. Нині займаються близько 400 спортсменів. Наші земляки неодноразово посідали високі місця як на всеукраїнських, так і на міжнародних змаганнях.

Щодо бойового гопака, то він в Ужгороді тільки починає розвиватися. Однак його представники докладатимуть максимум зусиль, аби вивести його на високий рівень.

Учасники спортфесту серйозно підготувались до цього заходу і сповна показали свої спортивні вміння. Приємно, що захід зібрав чималу аудиторію, більшість перехожих, проходячи повз, зупинялися і зацікавлено спостерігали за тим, що відбувається на презентованих локаціях.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах