13753
10:18 13.052018

Чемпіоном світу зі стронгмену у ваговій категорії 110 кг став українець Олександр Кочергін

Спорт 1868

Сьогодні, 12 травня, вперше за свою історію закарпатський Хуст приймав Чемпіонат світу зі стронгмену у ваговій категорії 110 кг.

Видовищне спортивне дійство у мальовничому містечку над Тисою організувала Федерація стронгмену України за підтримки народного депутата Валерія Лунченка та місцевої влади.

Після кваліфікаційних вправ у десятку найсильніших з 22 атлетів увійшли представники Польщі, Білорусі, Ірану, Латвії та України. Як зазначив президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок, інтрига тривала до останнього.

“Боротьба за титул найсильнішого, зокрема в останній вправі – “кулі Атласа” – точилася між триразовим чемпіоном України Павлом Гайшею, який, дуже прикро, зазнав травми під час виконання цієї вправи,  і Олександром Кочергіном. Варто зауважити, що Сашко – ветеран АТО, він захищав Донецький аеропорт. Тож Україна перемогла”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” пан Сергій.

Загалом цього спекотного дня богатирям довелося докласти чимало зусиль, аби достойно виконати всі силові справи. Як пізніше самі зізналися, особливо їм допомагала щира підтримка уболівальників, яких зібралося на центральній площі міста таки чимало.

Тож за підсумками запеклої боротьби першу сходинку на п`єдесталі перемоги посів Олександр Кочергін із Чернівців, другим став киянин Павло Гайша, третім – спортсмен із Польщі Патрік Пшебила.

“Досі не віриться, що я став кращим серед кращих, бо їхав із думкою просто потрапити у фінал, оскільки знав, що будуть сильні суперники – дійсно потужні спортсмени, бо не раз із ними виступав і бачив, що вони можуть. Але я готувався, налаштовував себе психологічно, тож ця перемога – оцінка проробленої за весь час роботи. Хочу подякувати всім хлопцям, уболівальникам, організаторам,  суддям.  Сподіваюся,  ми ще не раз приїдемо до Хуста”, – поділився враженнями переможець Олександр Кочергін.

На завершення грандіозного спортивного дійства головний рефері чемпіонату Василь Вірастюк подякував організаторам, партнерам турніру, зокрема його ініціатору Роману Зажирко, спортсменам, глядачам – за підтримку та всій команді – за чудову роботу.

Хустський міський голова Володимир Кащук також вручив подяки за організацію і проведення на високому рівні Чемпіонату світу зі строгмену та висловив сподівання, що видовищні змагання у місті над Тисою стануть традиційними.

Богдана КЛЕКНЕР, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини