13948
13:48 21.052018

Ужгородські «Карпати» вибороли Кубок України

Спорт 4256

19–20 травня в Ужгороді відбувся Фінал чотирьох Кубка України з гандболу серед жіночих команд.

Обласний центр прийняв чотири найкращі гандбольні колективи України – львівську «Галичанку», херсонську «Дніпрянку», миколаївський «Реал» та місцеві «Карпати». Поєдинки такого ґатунку викликали в закарпатців чималу зацікавленість, тому активна підтримка наших спортсменок була гарантована. Напередодні відбулася процедура жеребкування. «Сліпий» жереб у півфіналі звів «Дніпрянку» з «Галичанкою», а «Карпати» з «Реалом».

Першими на майданчик вийшли львів’янки та херсонки. «Галичанка» дебютувала в цій грі з новим тренером – Василем Козарем. Поєдинок виявився видовищним і, що важливо, інтригуючим. Обидва колективи відзначалися активними діями в нападі, тому лідер у зустрічі змінювався не один раз. Перша половина гри завершилася мінімальною перемогою «Галичанки» (11:10). Якщо старт другої половини матчу був за львів’янками (19:13), то згодом підопічні Михайла Милославського відчутно додали й навіть зуміли вийти вперед (23:24). Заключні хвилини були захоплюючими і тримали в напрузі до фінальної сирени. «Галичанка», яка має більший досвід виступів у таких матчах, змогла за три секунди до завершення гри провести вирішальну результативну атаку й здобула важливу перемогу з рахунком 26:25.

В іншій півфінальній зустрічі «Карпати» з перших хвилин заволоділи ініціативою і не підпускали суперниць до себе на близьку відстань. Уже в першій 30-хвилинці гандикап ужгородської команди сягав 7 м’ячів (21:14). Після перерви картина на майданчику не змінилася: «карпатівки» діяли потужно й за багатьма показниками переважали суперниць. У підсумку команда Бориса Петровського здобула вікторію з рахунком 36:28. Найрезультативнішою у складі «Карпат» була Яна Готра (10 м’ячів). Чималий внесок у перемогу своєї команди зробили Тетяна Кильч (5), Ірина Компанієць (5), Анастасія Мелекесцева (4) та Олександра Фурманець (4). Анна Лезінська здійснила три результативні кидки, Христина Сендрей засмутила команду-суперницю двічі, а на рахунку Катерини Купчак, Наталії Шипляк та Анни Тріфонової по одному закинутому м’ячу.

Наступного дня на вболівальників чекали не менш цікаві матчі за третє місце та фінал. За «бронзу» сперечалися «Дніпрянка» й «Реал». Поєдинки між цими командами останнім часом набули чималої принциповості. Саме вони розігрували між собою «бронзу» в Суперлізі. Тоді сильнішими виявилися херсонки, однак миколаївки прагнули реваншу. «Реал» налаштувався на цю гру, спромігся дати бій і здобув необхідний результат. Якщо в першому таймі херсонки мали шанси зачепитися за перемогу (17:13), то в другій 30-хвилинці миколаївки домінували на майданчику й довели справу до переконливої перемоги 32:22.

Фінальний матч між ужгородськими «Карпатами» та львівською «Галичанкою» став гарним завершенням сезону. Господарки вийшли на майданчик у бойовому настрої й подарували вболівальникам справжнє спортивне свято. Обидві команди показали результативний гандбол, і все ж сильнішими виявилися наші дівчата. У першій частині гри точилася напружена боротьба, однак точнішими на завершенні атак були ужгородки. 19:15 після першого тайму вселяли надію на позитивний підсумок. У другій 30-хвилинці «карпатівки» вміло стримували тиск суперниць і змогли втримати переможний результат. Фінальна сирена зафіксувала звитягу ужгородського ГК з рахунком 28:24. Героєм матчу стала Яна Готра, яка відзначилися 12 забитими м’ячами. На рахунку Ірини Компанієць шість голів. Софія Безрукова цього дня закинула три м’ячі, а Тетяна Кильч, Олександра Фурманець та Анна Лезінська – по два. Ще один точний кидок на рахунку Анастасії Мелекесцевої. Чимала заслуга в цій перемозі кіпера команди Єлизавети Воронько, яка, до слова, визнана кращим гравцем української Суперліги.

Таким чином, ужгородські «Карпати» вслід за срібними медалями чемпіонату вибороли Кубок України і в хорошому настрої завершили сезон 2017/18 років.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини