14055
15:30 25.052018

Мукачівська футбольна академія прагне скласти конкуренцію провідним академіям країни та Східної Європи

Спорт 1868

Напередодні завершального туру чемпіонату ДЮФЛУ в вищій лізі сезону 2017/2018 про виступи мукачівських команд, перспективи та будівництво нової бази клубна прес-служба поспілкувалася зі спортивним директором МФА Золтаном Сільваші.

Золтане Йосиповичу, вже за тур до завершення чемпіонату в дитячо-юнацькій футбольній лізі в групі 4 відомо, що разом з чернівецькою «Буковиною» гратимемо в перехідних матчах з представниками групи 1 за збереження місця в вищій лізі ДЮФЛУ. Чому на вашу думку для МФА цей сезон склався так невдало?

– На жаль, ми багато втратили ще в першому колі після якого в загальнокомандному заліку поступалися 9-ма очками чернівецькій «Буковині» та 25-ма балами луцькій «Волині». На це вплинула кадрова ситуація – впродовж літніх канікул лави команди залишили ряд провідних футболістів, яких ми віддали нашим партнерам – СК «Варда» з Кішварди, наш кращий нападник в віковій групі U-15 перебрався до донецького «Шахтаря». На жаль, не змогли вчасно належним чином укомплектувати команди – саме це й стало причиною того, що нині змушені боротися за збереження місця під сонцем. Хоча, вже в другій частині сезону виступали значно краще, вдалося обійти «Буковину» й за тур до завершення чемпіонату наблизилися на відстань 15 очок від рятівного 8-го місця.

Чи вивчали своїх потенційних суперників із першої групи?

– Ще остаточно невідомо, хто гратиме з нами, адже внизу турнірної таблиці 1-ї групи команди з 10 по 7-е місця знаходяться щільно одна від одної, тож все знатимемо лише після крайнього – 18 туру чемпіонату ДЮФЛУ.

– Нині в с. Дерцен, що на Мукачівщини йде великомасштабне будівництво нової футбольної бази нашої академії. Розкажіть трохи детальніше про майбутню інфраструктуру академії?

– Нині йде ремонт та будівництво житлового приміщення для майбутніх вихованців нашої академії. Згідно графіку будівництва вже 20 серпня плануємо розселити в ньому наших гравців. Також на цей час плануємо відкрити нові футбольні поля з трав’яним та штучним покриттям, щоб наступний навчальний рік наші вихованці розпочали вже на новій навчально-спортивній базі МФА. Думаю, що наш рівень інфраструктури дасть нам можливість залучити до МФА кращих із кращих не лише з нашого краю, а й з цілої України.

Що скажете про найстаршу команду МФА – U-19, яка вже завершила сезон, та які завдання ставите перед хлопцями в чемпіонаті Закарпаття?

– Як і минулого сезону чемпіонат ми завершили на третій сходинці в своїй групі, правда в цьому році ми вже не гратимемо в стикових матчах за вихід до фіналу, як це було торік. Головним завданням для тренерського штабу було провести якісну селекцію й знайти перспективних футболістів. Думаю, що з цим завданням Віктор Ряшко та Вячеслав Вакуленко справилися, враховуючи те, що в зимове міжсезоння команду залишили сім ключових гравців. Саме з метою ігрової практики заявилися цим складом і на чемпіонат області, щоб молоді гравці перевірили свою готовність із більш досвідченими футболістами.

Яка філософія нашої академії?

Насамперед виховати футболістів високого рівня та порядних людей. Прагнемо, щоб наша академія склала конкуренцію провідними академіям країни та Східної Європи.

Прес-служба МФА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини