14634
13:45 18.062018

«Минай» драматично покидає аматорський чемпіонат України

Спорт 51568

На стадії 1/4 фіналу закарпатський колектив зустрівся із «Таврією-Скіф», що з Роздолу Запорізької області. Гра відбулася в неділю, 17 червня, на полі «Минаю».

Господарі, які стали переможцями Групи 1, у першому раунді плей-оф отримали в суперники третій колектив Групи 3. Команда з Ужгородщини була фаворитом звітного протистояння, однак гості виявилися міцним суперником і зуміли обіграти підопічних Ігоря Харьковщенка.

Обидві команди зі стартових хвилин діяли активно і вже в першій 15-хвилинці обмінялися небезпечними моментами: у господарів на вістрі атаки опинився Михайло Кополовець (голкіпер парирував удар), а в гостей свою нагоду відзначитися змарнував Артур Каськов (м’яч пройшов повз ворота). Минайці взяли м’яч під свій контроль і володіли територіальною перевагою. Ще до перерви господарі мали нагоди вийти вперед, але ні Владислав Микуляк, ні Михайло Кополовець не реалізували свої моменти. На перерву команди пішли за нульової нічиєї.

У другій 45-хвилинці картина на полі не змінилася: господарі більше часу контролювали м’яч та регулярно створювали небезпечні моменти біля воріт суперника. Уже на старті другої половини гри хороший шанс відзначитися мав Шпак, однак влучити в ціль Олексію не вдалося. На 56-й хв. близьким до взяття воріт виявився Михайло Кополовець, проте на заваді стала поперечина. А між тим небезпечний момент був у гостей: якісний удар Давида Акопяна парирував Владислав Сидоренко. У заключній частині основного часу хороші нагоди вивести свою команду змарнували Владислав Образцов та Владислав Микуляк.

У двох екстра-таймах минайці спробували вийти вперед завдяки дальнім ударам, однак постріли Михайла Кополовця та Володимира Корнутяка успіхом не увінчалися. Гості відповіли перспективною контратакою, після якої Сергій Сілюк вийшов один на один з кіпером, але переграти Владислава Сидоренка йому не вдалося. Не змогли команди виявити переможця й за підсумками 120 хв. гри, тож сильнішого визначали в серії пенальті.

Розпочалася «лотерея» для закарпатців добре: перший удар суперника (Кирила Корешкова) Владислав Сидоренко парирував, а Владислав Образцов відразу ж вивів господарів уперед. Опісля команди обмінялися точними ударами Сергія Сілюка та Олега Допілки (2:1). Наступну спробу гості реалізували (Сергій Хомутов), а от Ігор Вагін увігнати м’яч у сітку воріт не зміг (2:2). Дмитро Невмивака та Олексій Шпак із поставленими перед ними завданнями впоралися (3:3). Далі були вирішальні удари, де гравці не мали права на помилку. Артем Семененко вивів гостей уперед, а от Михайло Кополовець у відповідальний момент схибив (3:4).

«Минай» більше контролював м’яч, відіграв надійно в захисті та активніше в нападі, створив більше за суперника гольових моментів, однак зазнав прикрої поразки в серії пенальті. Тож до півфіналу крокують саме запоріжці, а закарпатці покидають розіграш аматорського чемпіонату України з футболу сезону 2017/18 років на стадії 1/4 фіналу.

«Минай» (Закарпатська обл.) – «Таврія-Скіф» (Роздол, Запорізька обл.) – 0:0 (пен. 3:4)

«Минай»: Владислав Сидоренко, Василь Беца, Владислав Образцов, Олег Допілка, Роберт Смокровський (Стефан Федак 106), Володимир Корнутяк, Ігор Вагін, Владислав Микуляк (Едуард Дзьоба 88), Василь Пиняшко, Михайло Кополовець, Олексій Шпак.

Тренер – Ігор Харьковщенко.

«Таврія-Скіф»: Володимир Жук, Олександр Бриль (Кирил Корешков 104), Ігор Порубльов, Дмитро Невмивака, Євген Пісоцький, Євген Соколов (Роман Ленський 82), Сергій Хомутов, Максим Кривий, Давид Акопян (Артем Семененко 107), Артем Чернявський (Вадим Кравченко 74 (Сергій Сілюк 97), Артур Каськов (Сергій Жигалов 94).

Тренер – Максим Скороход.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах