14690
11:35 19.062018

Юні закарпатські хокеїсти тренувалися під керівництвом відомих гравців та тренерів з Канади та США

Спорт 2057

Днями вихованці «Закарпатських ведмедів» разом із тренером Олександром Дмітрієвим повернулися з тижневого тренувального табору в Калуші.

Юні хокеїсти з усієї України набиралися досвіду від професійних тренерів – гравців Національної хокейної ліги і збірної США. Як відомо, для цієї зустрічі Калуш обрали не випадково, адже тут і влітку діє льодова арена, де, крім того, займаються три відділення місцевих спортивних шкіл із хокею.

Загальна кількість учасників табору становила 80. Зокрема, у тренувальних зборах взяли участь і близько десяти юних спортсменів з Ужгорода. Тож про дні перебування в тренувальному таборі ми поспілкувалися із закарпатським хокеїстом Олександром Дмітрієвим.

За його словами, спортсменів тут прийняли гостинно: жили поблизу спортивної бази села Вістове Калуського району, де проводили загальну фізичну підготовку, плавали в басейні, а в власне льодовому палаці щодня діти мали по два півторагодинні заняття.

Тренували дітей віком від 10 до 17 років відомі тренери та хокеїсти з Канади та США, Серед них і зірки світового хокею: гравець «Детройта» Девід Бут та гравець «Монреаль Канадієнз» Джош Торджман. Очолив тренерську команду віце-президент асоціації «Hockey Ministries International» Дон Лізмер.

Такий захід в Україні провели вперше, хоча подібні збори є звичними в цілому світі, каже Олександр Дмітрієв. Метою заходів є вдосконалення спортивних навичок у дітей та юнацтва. Тренер додає: «Я почерпнув великий досвід у роботі з дітьми та організації тренувального процесу».

Крім Калуша, з цією метою «Закарпатські ведмеді» іноді їздять до Словаччини. Але здебільшого тренуються на ужгородській льодовій арені, яка діє тільки три місяці, весь інший період у році, каже тренер, заняття проводять на стадіонах чи інших площадках, тобто не на льоду, як потрібно хокеїстам.

«Було б дуже добре, якби в Ужгороді з’явився такий каток, де ми могли б організовувати подібні табори, на які б з’їжджалися спортсмени з-за кордону, спеціалісти високого рівня. Тут нам необхідна професійна тренувальна база. Без цього потенціал закарпатського хокею розвивати надзвичайно важко», – підсумовує Олександр Дмітрієв.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах