14697
14:19 19.062018

Незабаром стануть відомі суперники ФК «Минай» у Другій лізі України

Спорт 1810

На Конференції ПФЛ, що запланована на 27 червня, повинні не тільки затвердити списки учасників всеукраїнських змагань у новому сезоні, але й визначитися, в якому форматі проходитиме суперництво в другій лізі: буде одна група, чи команди знову розділять на дві зони за територіальним принципом.

Якщо врахувати, що невдовзі відбудеться дебют ужгородського «Миная», то тепер уже кожна область матиме свого представника в професіональному футболі. До речі, незважаючи на те, що цю команду було створено лише у 2015 році, її прогрес не може не радувати. Поступово долаючи всі щаблі, закарпатці заслужено підвищилися в класі. Та, зрештою, хіба могло бути інакше, адже спортивну честь цього містечка, що в 5 км від Ужгорода, захищає відразу кілька гравців, які мають досвід виступів в елітному дивізіоні: Михайло Кополовець, Дмитро Бабенко, Олег Допілка, Владислав Микуляк… Слід віддати належне й керівництву ФК, яке дбає про розвиток клубної інфраструктури. Зокрема, минулого тижня було введено в експлуатацію новий стадіон, де «Минай» і прийматиме своїх суперників. І віриться, що підопічні Ігоря Харківщенка не зупиняться на досягнутому.

Узагалі вже зараз, хоча у друголігових командах селекційна робота ще в розпалі, можна передбачити дуже гостру боротьбу за лідерство. Знову в цьому дивізіоні виступатиме «Верес», але оскільки в Рівному затягують із реконструкцією стадіону «Авангард», то колективу доведеться проводити домашні поєдинки в одному з райцентрів області. До речі, 14 червня новим головним тренером «Вереса» став відомий у минулому футболіст Володимир Гоменюк, який весною був одним з асистентів тодішнього керманича Юрія Свіркова.

Повернув собі місце серед команд майстрів і «Калуш», хоча, мабуть, лише вболівальники зі стажем пам’ятають, що років із 20 тому прикарпатці вже виступали в другій лізі. Нинішній їхній поступ можна пояснити продуктивною роботою тренерського штабу на чолі з Василем Маликом.

Не помилимося, якщо скажемо, що з нетерпінням чекають початку нового сезону й у Житомирі. Адже, пригадується, коли клубне керівництво запрошувало очолити «Полісся» знаного в минулому футболіста, а нині — перспективного тренера Олександра Призетка, то перед ним було поставлене завдання у 2019 році підвищитися в класі. Як бачите, часу на розкачку вже немає. Поки що ж лави «Полісся» залишив його кращий бомбардир Віктор Коровіков.

Після завершення минулого сезону доволі несподівано залишилася без лідерів — Володимира Найка, Євгена Немтінова та Вадима Українця — і «Буковина». Утім, головного тренера Віктора Мглинця це не лякає, тим більше, що в Чернівцях не бракує здібних гравців. Так, кілька днів тому «Буковина» стала бронзовим призером першості України серед 19-річних футболістів у першій лізі.

І на завершення — про пертурбації в запорізькому футбольному господарстві. У минулому сезоні місцеві футболісти стали хлопчиками для биття в групі «Б». На щастя, до зникнення команди майстрів у Запоріжжі справа не дійшла. Місцеві владні структури подбали про створення нового МФК «Металург», головним тренером якого став популярний у минулому нападник Олег Таран. До речі, свого часу він добре проявив себе в Запоріжжі й як наставник, хоча найбільших успіхів досягнув біля керма «Кривбасу». Допомагатиме Тарану інший знаний у минулому майстер, олімпійський чемпіон Євген Яровенко. Будемо сподіватися, що ці фахівці подбають про відродження в Запоріжжі боєздатної команди, повідомляє ФФУ.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах