14923
11:34 29.062018

Ужгородці впевнено перемогли мукачівців і вийшли на друге місце

Спорт 2680

Вчора, 28 червня, відбувся матч 11-го туру Вищої ліги Закарпаття з футболу, у якому «Ужгород» приймав МФА «Мункач» (Мукачево).

На місцевому стадіоні «Автомобіліст» зустрічалися сусіди в турнірній таблиці. Команда з обласного центру до звітного двобою йшла третьою (19 очок), випереджаючи на 5 залікових пунктів «Мункач», який розташувався позаду. Очікувалося, що матч пройде у напруженій боротьбі, адже обидві команди в попередніх поєдинках демонстрували непоганий рівень футболу і стабільно набирали очки, однак вболівальники стали свідками «гри в одні ворота».

На стартових хвилинах команди приділяли значну увагу захисту власних воріт. На полі було багато єдиноборств, і як наслідок, чимало дрібних фолів. У одному з таких епізодів прикрої травми зазнав футболіст господарів Віктор Чумак. Мирослав Бабяк був вимушений зробити ранню заміну, випустивши на поле Олександра Септу.

Ближче до середини першого тайму «Ужгород» перехопив ініціативу і почав створювати небезпечні моменти біля володінь Артема Одинцова. Олександр Септа чи не першим дотиком до м’яча міг вивести свою команду вперед, однак впритул пробити кіпера він не зміг. За кілька хвилин гості відповіли дальнім пострілом Артема Баятяна, але удар у мукачівця не вийшов. На 31-й хв. Юрій Славік вкинув руками м’яч майже до центра поля, де його підхопив Сергій Машталір. Нападник розвинув перспективну атаку, проте Іван Жаренко зупинив його ціною жовтої картки. Витиснути максим зі стандарту ужгродці не змогли. За кілька миттєвостей реальну нагоду відзначитися мав Ковач, але Іван із вигідної позиції пробив повз. А на 37-й хв. господарі повели в рахунку: Сергій Машталір зробив простріл у карний майданчик суперника, де удару завдав Михайло Дудаш, а м’яч після рикошету від Олега Смітюхи влетів у сітку воріт – 1:0. Наприкінці першої 45-хвилинки ужгородці подвоїли перевагу: «пожежа» у штрафній мукачівської команди завершилася результативним ударом Олександра Грицькевича. «Ужгород» перший тайм відіграв майже без помилок і пішов на перерву будучи попереду – 2:0. Необхідно віддати належне команді Мирослава Бабяка, яка не стала грати по рахунку, а діяла активно протягом усіх 90 хв. гри.

Вже на початку другого тайму Михайло Дудаш після передачі Івана Ковача міг зробити рахунок комфортним, але з вбивчої позиції йому не вдалося переграти Одинцова. Мукачівці відповіли пострілом Баятяна, але кіпер господарів з ударом впорався. А на 60-й хв. Машталір поборовся за м’яч, увірвався у карний майданчик і забив – 3:0. Сергій взяв участь і в наступній гольовій атаці своєї команди. Саме після простріла Машталіра Михайло Дудаш зробив рахунок розгромним – 4:0. Невгамовний Машталір відзначився асистом і на 73-й хв. Цього разу автором голу став Антон Предчук. Гості зусиллями Василя Хіміча на 78-й хв. забили м’яч престижу. На більше мукачівців у цій грі не вистачило. У завершальній 15-хвилинці перевага була на боці «Ужгорода». Команда навіть могла забити вшосте, однак гостям удалося уникнути чергового взяття воріт.

Таким чином, «Ужгород» здобуває розгромну перемогу з рахунком 5:1 і в гарному настрої завершує перше коло змагань. Наразі колектив з обласного центру другий, однак у команди з Середнього, яка йде третьою, на гру менше.

У неділю, 1 липня, вболівальники стануть свідками ще чотирьох цікавих двобоїв у рамках 11-го туру:

«Карпати» (Рахів) – «Поляна».

«Севлюш» (Виноградів) – «Бужора» (Іршава).

«Оболонь» (Хуст) – «Вітязь» (Концгазо).

ДЮСШ Тячів – «Середнє».

На цьому перше коло чемпіонату Закарпаття з футболу серед команд Вищої ліги завершиться. Поновиться боротьба в обласних змаганнях 18 серпня.

«Ужгород» – МФА «Мункач» (Мукачево) – 5:1 (2:0)

Голи: Олег Смітюха 37 (а.г.), Олександр Грицькевич 43, Сергій Машталір 60, Михайло Дудаш 67, Антон Предчук 73 – Василь Хіміч 78.

«Ужгород»: Юрій Славік (Станіслав Трофіл 76), Василь Бонтей, Степан Буксар, Віктор Чумак (Олександр Септа 19), Володимир Дуран (Василь Боднар 72), Андрій Лазар (Роман Білінський 80), Роберт Товт (Микита Гальчак 70), Іван Ковач (Павло Кривка 78), Сергій Машталір, Михайло Дудаш, Олександр Грицькевич (Антон Предчук 65).

Тренер – Мирослав Бабяк.

МФА «Мункач» (Мукачево): Артем Одинцов, Віталій Максимець, Олег Смітюха, Іван Жаренко, Антон Береш, Артем Атамась, Олександр Дністрянський (Олег Лозан 60), Владислав Ярмошенко, Іван Байса (Василь Хіміч 46 хв.), Максим Кодря (Василь Кривка 72), Артем Баятян (Ігор Бенеша 72).

Тренер – Віктор Ряшко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Хустський міський водоканал має нового керівника
13:07
Закарпатці орють, сіють, садять. У скільки обходиться засадити город
12:52
У протистоянні з «Динамо» закарпатці зазнали поразки 
12:03
Всі новини