15066
17:04 9.072018

Підсумки першої частини чемпіонату Берегівського району з футболу

Спорт 2295

Чемпіонат із футболу Берегівського району сезону 2018 року суттєво відрізняється від попередніх. Головною відмінністю є мала кількість команд–учасниць.

Узагалі берегівських команд всього чотири, ще дві із сусіднього Виноградівського району чемпіонат якого взагалі не проводиться. Причина? Їх багато і про них поговоримо наступним разом. Здається,усі розуміють, що для районного футболу настали складні часи і може повторитися ситуація, яку Берегівщина переживала в середині 90-х, коли чемпіонат чотири роки поспіль взагалі не проводився. Так,мрозраховували на більшу кількість команд,мадже на зимову першість були заявлені берегівська «Зірка», гатянський «Артос» та «Талісман» із Великих Берегів. Про відсутність цих команд в чемпіонаті ніхто і не думав. Адже саме вони задавали тон в останніх чемпіонатах. Розраховували і на участь у чемпіонаті Великої Бийгані та Яношів. Але на жаль, ці колективи так і не заявилися. ФК «Зірка» навіть не дограла зимову першість. Проблеми в середині колективу, та відсутність результатів змусила президента клубу зняти команду з першості. Що стосується «Артоса» та «Талісмана», то на перший погляд причин не виступати в регулярному чемпіонаті не було. Адже саме вони посіли перше та друге місце в Зимовій першості. Колективи були добре укомплектовані, ставили високі завдання на сезон 2018 року. Навіть взяли участь у жеребкуванні чемпіонату, а напередодні старту заявили про зняття команд. Це виглядає більш, ніж дивно. Чи то футбол нині не в пошані у керівників сіл та міста Берегово (у якому на сьогоднішній день взагалі немає команди). Чи складна економічна ситуація або відсутність футболістів, які віддають перевагу аматорському чемпіонату Угорщини, чи вимушені їхати на заробітки до країн ЄС. Можливо, є інші причини, але футбол району та міста деградує, повідомляє прес-служба Берегівської районної федерації футбол.

Про славні традиції футбольних Бадалова, Дийди, Шома, Бене, Косина, Мужієва, Вари та інших вже і забули, адже там футболу немає вже кілька років.

Разом із тим треба віддати належне цьогорічним учасникам чемпіонату. Вони змогли подолати труднощі і продовжити виступи в змаганнях. Мабуть, в цих селах розуміють, що футбол в їх селі, як дозвілля, є потребою і роблять все для того, щоб місцеві мешканці мали можливість щонеділі прийти на стадіон і повболівати за улюблену команду.

Не проводити чемпіонат було б не правильним рішенням. Тому районна федерація футболу ухвалила рішення допустити до чемпіонату Берегівського району з футболу ФК «Вилок» та ФК «Перехрестя» із Виноградівщини. Усього учасників шість команд: ФК «Батьово», ФК «Запсонь», ФК «Кідьош» та ФК «Берегуйфолу». До них приєдналися два колективи з Виноградівського району, яких вище згадували.

Напередодні чемпіонату було вирішено проводити його в три кола. До того ж в міжсезоння провести «Кубок Федерації» та Кубок району.

Завершилася перша частина чемпіонату в якій зіграно ігри першого кола та двох турів другого. Усього сім турів. Які результати цього відрізку чемпіонату?

На думку фахівців, експертів, тренерів, футболістів та вболівальників чемпіонат проходить цікаво, напружено. Рівень команд високий, а про легкі і прохідні ігри годі й говорити. Кожна гра несе в собі інтригу і непередбачуваний результат. Футбол у виконанні команд приносить інтерес і захоплення.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах