15131
21:24 15.072018

«Cоколи» з Великоберезнянщини представлять Закарпаття у фіналі «Джури»

Спорт 5604

У неділю, 15 липня 2018 року, в місті Києві відбудуться урочисті заходи з нагоди закриття Десятого ювілейного Всеукраїнського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходить упродовж двох тижнів (з 2 до 15 липня 2018 року) у м. Переяслав-Хмельницький Київської області.

Це були два тижні військово-спортивних змагань, вікторин, мистецьких конкурсів, майстер-класів, рейд-походів, краєзнавчих екскурсій, знайомство з роботою козацьких і молодіжних патріотичних організацій. Основна мета – національно-патріотичне виховання учнівської молоді.

Всього у патріотичних змаганнях беруть участь 27 роїв (команд) з усієї України – це школярі-переможці обласних етапів змагань, повідомляє zakarpattya.net.ua.

На даному, 3-му (фінальному) Всеукраїнському етапі, Закарпатську область представляє рій «Соколи» Великоберезнянської ЗОШ, які, в свою чергу, виграли районний (1-й етап) та обласний (2-й етап).

Рої-учасники Десятого ювілейного Всеукраїнського етапу гри «Сокіл» завершать заходи урочистою ходою Києвом по вулиці Хрещатик і вшануванням загиблих Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни.

Довідка

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура» («Сокіл») – це системна форма позакласної роботи з національно-патріотичного виховання учнівської молоді, один з найважливіших заходів реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015. Основою гри в навчальних закладах є дитяче самоврядування на засадах козацької самоорганізації: добровільне об’єднання учасників для виконання завдань гри у рій (клас, гурток тощо), сотню (паралель класів), курінь (навчальний заклад). Робота за програмою гри розпочинається з початком навчального року та урочистих заходів до Дня Українського козацтва (14 жовтня). У кінці навчального року підбиваються підсумки та проводяться фінальні етапи.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах