15337
12:53 30.072018

Відомі імена воладарів Кубка Ужгородщини з футболу

Спорт 2358

У неділю, 29 липня, на стадіоні ГСК «Камелот» в селі Кам’яниця відбулися фінальні матчі Кубка Ужгородського району з футболу сезону 2018 року.

Юнаки. «Зірка» (Лінці) – «Конвектор» (Коритняни) – 9:2.

Голи: Повхан 4, 31, Пеца 8, 29, Любка 15, 34, Лютнянський 38, 68 – Симкович 27, Синичка 30 (а.г.), Р. Гогок 61.

«Зірка»: Іван Луцьо, Деян Пеца, Михайло Романко, Руслан Логин, Володимир Дзоф, Владислав Турецький, Максим Лютнянський, Ростислав Фрінцко, Сергій Любка, Владислав Баркасій, Іван Повхан.

На заміну виходили: Мартін Левко, Мартін Граб, Ігор Олах, Іван Сурмай, Євген Озимок, Віктор Лісняк, Владислав Коштура.

Тренер – Олександр Пеца.

«Конвектор»: Юрій Синичка, Володимир Косачевич, Дмитро Кірик, Максим Симкович, Василь Вароді, Іштван Лакатош, Михайло Яцків, Крістіан Кропог, Ростислав Гогок, Кріштоф Кіш, Олександр Монастирецький.

На заміну виходили: Костянтин Костьовян, Веніамін Микулець, Мартін Гогок, Мирослав Немеш.

Тренер – Ковач В.Б.

У юнацькому фіналі боротьби як такої не було, команда з Лінців ще до перерви зробила рахунок розгромним, не даючи ні на мить перепочити голкіперу суперника. Голи залітали на любий смак, здебільшого з меж штрафного майданчика. Підопічним Пеци вдавалось проводити затяжні позиційні атаки, а індивідуальна майстерність його гравців була помітно вищою.

Одразу чотири гравці оформили дублі та виділити слід другий гол коритнянців, який Гогак забив майже з центру поля, заставши воротаря суперника не готовим до такого дальнього пострілу під перекладину.

Тож «Зірка» (Лінці) завойовує перший трофей у цьому сезоні і, можливо, додасть до нього ще одне золото, уже чемпіонату. У ході церемонії нагородження було визначено кращих гравців матчу: у «Конвектора» цю нагороду отримав Олександр Монастирецький, у «Зірки» – Деян Пеца.

Дорослі. «Тиса» (Есень) – «Медея» (Оріховиця) – 1:5

Голи: Муса 55 – Бобаль 33, 50, Джібріл 63, 90, Халілу 71.

«Тиса»: Юрій Галаговець, Роман Плиска, Іван Диковець, Тарас Плиска, Вячеслав Куцик, Ласло Кіш, Айобамі Муса, Олександр Ганчак, Анатолій Олексевич, Руслан Білошицький, Віталій Бойко.

На заміну виходили: Георгій Шуель, Руслан Роман.

Запасний: Сергій Роман.

«Медея»: Дмитро Кривенько, Василь Яворський, Василь Пазуханич, Іван Паскал, Володимир Ігнат, Роман Кононенко, Матвій Бобаль, Андрій Курта, Анас Халілу, Хассан Усман, Алію Джібріл.

На заміну виходили: Микола Джанян, Валерій Роля, Богдан Добоній.

Тренер – Олександр Комар.

Кубковий фінал дорослих колективів також завершився розгромом, проте більш пізнім, а до того тривала досить цікава боротьба між командами. «Медея» маючи в складі технічних Бобаля, Джібріла, Усмана та Халілу з самого початку досить легко проходила захист суперника. Вже на 3-ій хвилині Бобаль пробивав справа з 10 метрів, кіпер відбив. Номінальні господарі відповіли виходом Айобамі на воротаря, який трохи не встиг на виході і Муса забив у порожні ворота, проте арбітр зафіксував фол в нападі.

Далі Бобаль асистує Джібрілу, який пробив з 20 метрів та Галаговець забрав. На 14-ій хвилині Муса завдав сильного удару з 19 метрів у дальній кут, воротар зупинив м’яч своєю головою, після чого змушений був попросити про допомогу лікаря, але все обійшлося.

Оріховиця більше тиснула на ворота суперника, натомість «Тиса» досить важко виходила в атаку. Джібріл віддає на Халілу, удар якого з гострого кута відбиває кіпер. За чотири хвилини Джібріл з 17 метрів обвідним ударом цілив у дальній кут, але трохи не влучив. Не маючи змоги пробратись у штрафну Білошицький вистрілив з 22 метрів, але не точно. На 28-ій хвилині Айобамі обійшов на лівому фланзі захисника і вийшов сам на сам, пробив воротаря та Пазуханич виніс м’яч з порожніх воріт. В атаці у відповідь Кононенко подав справа, Джібріл замикав та з 5 метрів пробив вище. На 31-ій хвилині Джібріл пробив з 18 метрів, Галаговець зловив.

На 33-ій хвилині Джібріл виконав чудову подачу у штрафну, де захисники не втримали Бобаля і Матвій з трьох метрів переправляє м’яч у ворота – 0:1.

За декілька хвилин Халілу віддає Бобалю та удар з 15 метрів пройшов мимо цілі. Хорошу нагоду зрівняти рахунок наприкінці тайму не використав Білошицький, який замикав подачу Куцика на дальній, але пробив мимо.

У перерві есенці провели деякі перестановки на полі і вже через декілька хвилин після відновлення гри були близькими до голу. Кіш закинув вперед на Мусу, який вибіг на ворота та з 4 метрів не зміг пробити Кривенька, Ганчак зіграв на добивання з 15 метрів, але пробив повз ворота.

На 50-ій хвилині Усман знаходить передачею у штрафній Бобаля, який на замасі кладе на землю захисника і пробиває з 6 метрів – 0:2.

Далі Халілу продемонстрував чудову техніку, обійшовши двох опонентів, вийшов на одного кіпера, але пробив повз дальній кут. На 55-ій хвилині підопічні Романа зуміли відквитати один м’яч – Айобамі зіграв у стінку із Шуелем і влучно пробив з 15 метрів – 1:2.

Та мінімальний розрив у рахунку протримався лише вісім хвилин – Джанян пробив з 15 метрів, воротар відбив та Джібріл був першим на добиванні – 1:3.

На 70-ій хвилині Джібріл по центру обійшов Романа Плиску та переграти Галаговця з 7 метрів не зміг. За хвилину гості провели затяжну атаку, в ході якої Халілу справа увійшов у штрафну і з гострого кута прошив голкіпера – 1:4.

Ще одну спробу пробити здалеку використав Білошицький, воротар відбив, Шуель намагався додати, але безрезультатно. На 83-ій хвилині Джібріл подав з лівого краю, а Халілу замикав на дальній, але не влучив у ворота. Ще одного разу африканська зв’язка організувала небезпеку коли Джібріл відкинув Усману та його удар з 17 метрів пройшов вище. На 89-ій хвилині Джанян приклався з 20 метрів, після рикошету м’яч влучив у стійку.

Вже на останній хвилині Медея провела завершальний гол у цьому матчі. У швидкій атаці Джібріл віддав на Ролю, після чого вони вийшли 2 в 1 і Валерій повернув партнеру, який не промахнувся з 8 метрів – 1:5.

Заслужена перемога Оріховиці, яка краще підготувалась до вирішального двобою і не залишила шансів своєму супернику. На початку нагородження призи отримали кращі гравці матчу: у «Тиси» – Юрій Галаговець, у «Медеї» – Матвій Бобаль. Також всі команди району отримали матеріальну (грошову) допомогу та комплекти футбольних м’ячів. Всіх учасників фіналу було відзначено грамотами, медалями та кубками, повідомляє lobda.at.ua.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах