15350
14:50 30.072018

ФК «Минай» відчув смак перемоги на високому рівні

Спорт 3818

Закарпатська команда у Другій лізі України з футболу здобула дебютну вікторію. Сталося це в рамках другого туру, який відбувся в суботу, 28 липня.

«Минай» проводив третю гру поспіль на виїзді, однак це не завадило йому продемонструвати якісну гру і, що важливо, вибороти необхідний результат. У Хмельницькому підопічні Ігоря Харьковщенка протистояли «Поділлю».

У стартовому турі команди показали різні результати. ФК з Ужгородщини поступився «Калушу» (0:1), а майбутній суперник обіграв «Верес» (1:0). У цьому матчі обидва колективи ставили перед собою найвищу мету: господарі прагнули розвинути переможну серію, а гості – довести, що поразка в минулій зустрічі була випадковістю й команда спроможна демонструвати хороший футбол та високі результати в Другій лізі.

Закарпатці із самого старту діяли першим номером і більшу частину ігрового часу володіли м’ячем. Вони стабільно створювали гостроту біля воріт суперника й у підсумку досягли свого.

Уже на 2-й хв. Петро Стасюк завдав першого удару в матчі, але поцілити у ворота йому не вдалося. У наступній атаці минайців міг відзначитися Анатолій Нурієв, проте замкнути простріл Владислава Микуляка йому не вдалося. Схожий момент на 14-й хв. створили господарі: Ян Морговський небезпечно пробив, однак Алішер Якубов дотягнутися до м’яча не зміг.

На 17-й хв. спробував відзначитися Михайло Кополовець: удар футболіста гостей парирував Сергій Дворник, до того ж лайнсмен зафіксував офсайд. Опісля в центрі подій опинився Владислав Микуляк, але і йому не вдалося відзначитися голом. Ще один гострий епізод створив Роберт Гегедош, проте увігнати м’яч у сітку воріт з гострого кута нападник не зміг.

Підбивши підсумки першої 45-хвилинки, можна сказати, що «Минай» мав не одну змогу вийти вперед, у той час як суперник біля володінь Дмитра Бабенка нічого серйозного не створив. У перерві коуч закарпатців зумів правильно налаштувати команду, і вона втілила свою перевагу у два забиті м’ячі.

Уже на 49-й хв. минайці вийшли вперед: дебютний гол на рахунку новачка команди – Анатолія Нурієва, який обіграв захисника у штрафній і точно пробив повз кіпера (0:1). Гості не віддали ініціативу супернику й продовжили володіти м’ячем. На 62-й хв. «Поділля» мало можливість відігратися: Віктор Шевченко дальньою передачею знайшов у карному майданчику суперника Бабака, але Кирило-Ілля не зміг завдати якісного удару. Через чотири хвилини Василь Пиняшко виконав гострий простріл, однак жоден з партнерів не відгукнувся.


На 72-й хвилині «Минай» подвоїв перевагу і зробив вагому заявку на позитивний підсумок. Владислав Микуляк закинув м’яч у штрафний майданчик, де Роберт Гегедош випередив Сергія Дворника і перевів м’яч у сітку воріт – 0:2.

У завершальній 15-хвилинці хмельничани активізувалися, однак змінити хід поєдинку їм не вдалося. Реальні нагоди відзначитися мали Артем Гайдаш (удар головою у стрибку парирував Дмитро Бабенко) та Ян Морговський (забракло точності). Закарпатці відповіли небезпечним ударом Владислава Микуляка, але кіпер суперника парирував небезпеку.

У підсумку «Минай» здобув важливу виїзну перемогу з рахунком 0:2 і з оптимізмом підходить до першого домашнього поєдинку сезону з «Чайкою» (П.Борщагівка).

Результати матчів 2-го туру:

«Нива» (Тернопіль) – «Буковина» (Чернівці) – 0:2.

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) – «Нива» (Вінниця) – 1:0.

«Верес» (Рівне) – «Полісся» (Житомир) – 0:1.

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Калуш» – 0:0.

У 3-му турі зустрічатимуться:

«Полісся» (Житомир) – «Поділля» (Хмельницький).

«Нива» (Вінниця) – «Верес» (Рівне).

«Буковина» (Чернівці) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я).

«Калуш» – «Нива» (Тернопіль).

«Поділля» (Хмельницький) – «Минай» – 0:2 (0:0)

Голи: Анатолій Нурієв 49, Роберт Гегедош 72.

«Поділля»: Сергій Дворник, Владислав Гресь (Андрій Джурко 57), Артем Романюк, Віктор Шевченко (Роман Худік 80) Олександр Воловик, Олександр Музичук (Андрій Муляр 67) Андрій Ліповуз, Алішер Якубов (Артем Гайдаш 70) Кирило-Ілля Бабак (Артем Панасенков 73) Сергій Швець, Ян Морговський.

Тренер – Віталій Костишин.

«Минай»: Дмитро Бабенко, Василь Беца, Олег Допілка (Ігор Ощипко 58), Максим Минайленко, Петро Стасюк, Владислав Микуляк, Максим Гавриленко (Яромир Лобода 60) Михайло Кополовець (Роберт Смокоровський 83) Василь Пиняшко, Анатолій Нурієв (Олексій Шпак 71), Роберт Гегедош (Стефан Федак 78).

Тренер – Ігор Харьковщенко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини