15446
15:44 6.082018

Центральний захисник ФК «Ужгород» Степан Буксар: «У чемпіонаті України буде значно складніше, аніж у вищій лізі області»

Спорт 1725

Футболіст вірить в успіх власної команди.

Наша довідка. Степан Буксар – 1996 р.н., амплуа – центральний захисник. Футболом почав займатися у 6 років. Перший тренер – Василь Орос.

Ігрова кар’єра:

2008-2013 – Ужгородська СДЮСШОР.

2013-2014 – «Говерла» (u-19).

2014-2015 – ФК «Берегово».

2015- …. – ФК «Ужгород».

До футбольного клубу «Ужгород» Степана Буксара запрошує тодішній наставник Іван Шанта. «На жаль, це був не дуже успішний сезон. Я говорю виключно про себе. Не вдалося мені реалізуватись на усі сто і при коучі Тарасі Тулайдані. Не зумів показати хто я, як умію грати. Справа у тім, що пан Тулайдан ставив мене на позиції лівого півзахисника, опорника, а це не мої амплуа, тож і розкритися не виходило», – пригадує Степан.

«Пішла» гра Буксару, коли керманичем «Ужгорода» став Мирослав Бабяк. При чому одразу. «Мені пощастило грати під керівництвом Бабяка, коли він очолював «Берегово». Пригадую, Мирослав прийшов до лав команди, коли закінчились збори. І довірив мені місце в основі з першої гри. Я одразу розкрився і почав показувати відповідну гру. Скажу більше, тренер запрошував тоді до «Ужгорода» людей, з якими уже працював, у яких був впевнений. Тобто підбирав колектив під себе. Загалом уся команда стала розкутішою й заграла у свій футбол. Ви запитаєте чому ж ми не на першому місці? А все елементарно, гравці «Севлюша» та й «Середнього» були вищі класом, відповідно ми програли. Хоча завершили ми перше коло на оптимістичній ноті. Та й третя позиція у турнірній таблиці – гідний результат»», – говорить Степан Буксар.

Наразі команда «Ужгород» у хорошому фізичному та й, зокрема, психологічному стані. «Ви навіть не можете уявити на якому підйомі наразі клуб. Ми доведемо це і в другому колі крайової вищої ліги і в чемпіонаті України. Хоча скажу відверто, на загальнодержавному рівні буде значно складніше грати, аніж в обласному чемпіонаті. Бо наразі вища ліга не на такому високому рівні, як кілька років тому. А в аматорському чемпіонаті зібрані кращі футбольні колективи з усіх регіонів держави. Плюс – це новий досвід для нас, нове випробування».

На запитання чи залишиться Степан Буксар в «Ужгороді» – центральний захисник не довго думаючи, відповів: «Можете бути упевнені на усі 100%. Для мене Мирослав Бабяк – кращий тренер сьогодення в Закарпатті, щонайменше. І колектив у нас, повірте, найкращий. Ми всі дуже дружні, тому й демонструємо злагоджену командну гру. Клубу притаманна взаємопідтримка. Проте кілька гравців на різних позиціях не завадило б для підсилення, та й для конкуренції за право виступу в основному складі, зокрема, в центрі півзахисту, на правому фланзі. Тепер на перегляді є чотири футболісти і за 12-бальною шкалою вони на 10 працюють точно», – вважає Степан.

Щоденно Мирослав Бабяк проводить по два тренування. До цього часу він працював один, та на останньому тренуванні відбулось представлення другого коуча. Відтепер йому допомагатиме Олег Маркович (детальніше про нього – наступних матеріалах). «Наш тренер повністю віддається «Ужгороду»: на іграх і на тренуваннях не менше. Заняття дуже виснажливі, але якщо ти хочеш досягнути позитивного результату – інакше не можна. Поза тренуваннями Мирослав Бабяк лояльно відноситься до нашого особистого життя, але все має бути в розумних рамках»», – продовжує Буксар.

Справжнім лідером в команді Степан вважає голкіпера Юрія Славіка: «Він 50% «Ужгорода» і, головне, за ним ідуть всі футболісти»», повідомляє Прес-служба ФК «Ужгород».

Степан Буксар веде здоровий спосіб життя. Шкідливих звичок не має. Вільний час проводить з друзями та сім’єю (згодом з посмішкою уточнює – з батьками). «Свою сім’ю ще зарано мати, поскільки я на усі 100% віддаюсь спорту. Тому дівчата, поки зачекайте (сміється – авт.). Поза футболом обожнюю рибалити та збирати гриби. Трофеї не великі, проте і рибу ловив більше кілограма і білого гриба такого ж знайшов. А ще люблю плавати у «Акварелі»», – каже захисник «Ужгорода».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах