15452
13:30 7.082018

Юні ужгородські спортсмени привезли 4 медалі з Міжнародних дитячих ігор в Єрусалимі

Спорт 3922

З 29 липня по 3 серпня 2018 року у Єрусалимі (Ізраїль) проходили 52-і Міжнародні дитячі ігри, у яких взяли участь понад 1500 юних спортсменів із 30 країн світу. Змагалися у 9 видах спорту: легка атлетика, стрітбол, баскетбол, фехтування, футбол, дзюдо, плавання, теніс та волейбол. Юні ужгородські спортсмени брали участь у чотирьох видах програми: плаванні, дзюдо, тенісі та фехтуванні.

Загалом зі Святої землі ужгородці привезли 4 медалі: срібло – Олександра Лазаренко (фехтування); бронза – команда дівчат із фехтування: Олександра Лазаренко, Анастасія Голич, Олена-Ханна Синиця; бронза – Юрій Поляк (дзюдо – 45 кг); бронза – Роман-Андрій Міцода (дзюдо – +81 кг). Слід зазначити, що у Романа Міцоди це вже друга бронзова медаль Міжнародних дитячих ігор: у 2017 році у литовському Каунасі він також виборов бронзову нагороду. Юні дзюдоїсти Андрій Мілюченко (73 кг), Станіслав Грицик (60 кг) та Аліна Баран (57 кг), на жаль, вибули з боротьби за крок до медалей і посіли п’яті місця. Тетяна Дичка у змаганнях з тенісу програла за вихід у вісімку найкращих тенісисток у впертому надважкому трьохсетовому поєдинку Ганг Ен-Ці з Тайпею, яка у підсумку стала срібною призеркою змагань. Артем Джурджа також закінчив змагання на стадії виходу до ¼ фіналу, програвши ізраїльському спортсмену. Плавці Богдан Мушка та Василь Терпак у фіналі Б на 50 м вільним стилем вибороли 3 та 5 місце відповідно. Інші учасники з плавання – Еріка Дюгованець, Софія Коваль, Ольга Сойма не змогли пройти далі попередніх запливів.

Інші юні фехтувальники вибороли наступні місця: Андрій Кузьма – 5 місце, Валерій Буксар – 7 місце, Велеслав Попович програв за вихід у 1/8 фіналу. У командних змаганнях наші юнаки вибороли почесне 5 місце. Готували юних спортсменів тренери Віктор Камінський (дзюдо), Даніела Муратова (плавання), Руслана Дичка (теніс), Анатолій Герей (фехтування).

Окрім участі у змаганнях, спортсмени з Ужгорода також відвідали Старе місто Давида, пройшли Хресною дорогою Ісуса, побували в Храмі Гробу Господнього, на Мертвому морі та на річці Йордан. Із заслуженими медалями у неділю увечері ужгородська команда повернулася до рідного міста.

Велика подяка тренерам за підготовку спортсменів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини