15520
14:19 9.082018

На Закарпатті змагатимуться найсильніші дитячо-юнацькі футбольні команди з України та з-за кордону

Спорт 2030

Про це сьогодні на брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА розповіли організатори заходу.

Із журналістами зустрілися: Іван Дуран – голова ГС «Федерація футболу Закарпаття», Вадим Дьордь – голова оргкомітету турніру та Степан Селменський – член виконкому ГС «Федерація футболу Закарпаття».

Міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші набрав чималої популярності і є одним з найперспективніших турнірів України у вікових категоріях U-15 (2004 р.н.) та U-17 (2002 р.н.). Ці змагання дають змогу набрати футболістам оптимальні кондиції перед стартом вітчизняних чемпіонатів.

Іван Дуран окреслив основну мету цього турніру: «Ми ставимо перед собою завдання висвітлити як розвивається юнацький футбол, показати, що Закарпаття – спортивний і дружний край та вшанувати видатних ветеранів закарпатського футболу, який має славні традиції». Іван Петрович зауважив, що географія турніру не має пріоритетного значення, важливий рівень команд, що беруть участь. «Цьогоріч окрім українських команд («Динамо» Київ, «Шахтар» Донецьк, ДЮФШ «НК Карпати» Львів, «Чономорець» Одеса, ДЮСШ-15 Київ, ДЮФК «Атлетик» Одеса, СДЮСШОР Ужгород, МФА «Мункач» Мукачево) на газони вийдуть футболісти з Угорщини (ФА Йожефа Божика «Спартакус» Ніредьгаза, «Варда» Кішварда), Ізраїлю («Маккабі» Нетанья), Австрії («KАС 1909» Клагенфурт) та Німеччини («Бранденбург») ». До речі, австрійські та ізраїльські команди вперше візьмуть участь у турнірі на честь А.Гаваші.

Для того, щоб зацікавити потужні команди приїхати на Закарпаття, потрібно виконати чималий обсяг роботи. «Після кожного турніру я спілкуюся з представниками команд і вони залишаються задоволеними рівнем проведення змагань, адже тут створені всі необхідні умови: можливість грати із сильними командами на хороших полях за якісного арбітражу. Всі ФК живуть у найкращих готелях краю, тому не було жодних зауважень щодо проживання та харчування. У вихідний день (прим. авт. 14 серпня) будуть влаштовані екскурсії Закарпаттям, аби наші гості дізналися більше про Срібну Землю і по приїзду додому ділилися враженнями про наш регіон», – розповів Вадим Дьордь.

Варто відзначити, що кілька поєдинків цього турніру буде обслуговувати німецька бригада арбітрів, що дасть змогу нашим суддям отримати новий досвід.

Степан Селменський на сам кінець зауважив, що кожного року після турніру на честь А.Гаваші закарпатських футболістів помічають команди-гранди українського футболу і запрошують гравців до себе. Це чудова нагода для наших футболістів продемонструвати свої найкращі здібності і вийти на вищий щабель своєї спортивної кар’єри.

Бажаємо командам хороших якісних поєдинків, чесної боротьби, перемог, позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Зазначимо, що турнір пройде з 11 по 16 серпня. У суботу, неділю та понеділок пройдуть матчі групового етапу, у вівторок буде вихідний, а в середу та четвер відбудуться ігри раунду плей-оф.

Стадіони, що прийматимуть матчі: «Авангард» (Мукачево), «Автомобіліст» (Ужгород), «Авангард» (Ужгород), «Минай», «Спартак» (Ужгород), «Середнє», «Камелот» (с. Кам’яниця).

За перипетіями V міжнародного дитячо-юнацького футбольного турніру на честь Андрія Гаваші можна буде стежити на нашому сайті.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
Всі новини