15678
14:09 14.082018

Закарпатські футболісти невдало з’їздили до Тернополя

Спорт 3697

12 серпня в рамках 4-го туру Другої ліги України з футболу «Минай» на виїзді протистояв тернопільській «Ниві».

Закарпатська команда у двох попередніх матчах перемогла, тож у поєдинку з аутсайдером змагань уболівальники чекали від своїх улюбленців хорошої гри та позитивного результату. Однак суперник зумів дати бій і залишив «Минай» без жодного залікового бала.

Господарі поля забили швидкий гол, який додав команді впевненості. Уже на 14-й хв. гри контратака на ворота Дмитра Бабенка завершилася результативним ударом Олексія Литовченка (1:0). Минайці відповіли небезпечним пострілом з гострого кута від Роберта Гегедоша, проте голкіпер суперника зі своїм завданням упорався. А вже на 21-й хв. закарпатський нападник заробив право на пробиття 11-метрового удару. Вирок судді Роберт виконав бездоганно – 1:1.

Паритет довго не протримався. Уже за три хвилини «Нива» вдруге вийшла вперед. Небезпечну атаку своєї команди потужним результативним ударом завершив Ігор Олексієнко (2:1). Якщо до другого взяття воріт тернопільськими футболістами на полі точилася рівна боротьба, то після нього гості перехопили ініціативу і створили кілька небезпечних моментів. На жаль, удари Роберта Гегедоша, Максима Гавриленка та Анатолія Нурієва забитими м’ячами не увінчалися.

Після перерви на ворота став Владислав Сидоренко, який змінив досвідченого Дмитра Бабенка. На стартових хвилинах минайці створили два напівмоменти, але витиснути з них максимум не вдалося. Натомість «Нива» забила втретє: навіс Андрія Герта в штрафний майданчик гостей завершився точним ударом головою Олексія Литовченка.

На 73-й хв. скоротити відставання в рахунку міг Роберт Гегедош, але з гострого кута переграти Максима Механіва він не зміг. Через 15 хвилин господарі заробили пенальті. Ігор Олексієнко мав змогу записати на свій рахунок дубль, проте поцілив у штангу.  «Минай» зумів забити ще один м’яч уже на компенсованих арбітром хвилинах. Олексій Шпак, який вийшов на поле наприкінці гри, з другої спроби ввігнав м’яч у сітку воріт. Гості навіть могли вирвати нічию, але на завершальних хвилинах їм забракло точності. Фінальний свисток зафіксував перемогу тернополян з рахунком 3:2.

У наступному турі команда Ігоря Харьковщенка на власному полі прийматиме лідера Групи А – «Черкащину-Академію» (Білозір’я). Поєдинок запланований на суботу, 18 серпня (початок о 17.00).

Інші результати 4-го туру:

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) – «Калуш» – 3:2.

«Верес» (Рівне) – «Буковина» (Чернівці) – 1:3.

«Поділля» (Хмельницький) – «Чайка» (П.Борщагівка) – 0:0.

«Полісся» (Житомир) – «Нива» (Вінниця) – 0:2.

У 5-му турі зустрінуться:

«Нива» (Вінниця) – «Поділля» (Хмельницький).

«Калуш» – «Верес» (Рівне).

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Нива» (Тернопіль).

«Буковина» (Чернівці) – «Полісся» (Житомир).

«Нива» (Тернопіль) – «Минай» – 3:2 (2:1)

Голи: Олексій Литовченко 14, 65, Ігор Олексієнко 24 Роберт Гегедош 21 (пен.), Олексій Шпак 94.

«Нива»: Максим Механів, Андрій Герт, Павло Макогон, Тарас Мороз, Анатолій Чорномаз, Ігор Кохман, Богдан Слоневський (Ярослав Волошин 77), Роман Волохатий (Олег Хруставка 95), Тарас Кривий (Ігор Гатала 50), Ігор Олексієнко, Олексій Литовченко (Валентин Залізняк 88).

Тренер – Віталій Шумський.

«Минай»: Дмитро Бабенко (Владислав Сидоренко 46), Павло Стасюк, Ігор Ощипко, Василь Беца, Олег Допілка, Максим Гавриленко, Владислав Микуляк (Яромир Лобода 89), Михайло Бабій (Роберт Смокоровський 53), Василь Пиняшко (Олексій Шпак 81), Роберт Гегедош, Анатолій Нурієв.

Тренер – Ігор Харьковщенко.

Олег МИКИТА

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах