15990
12:01 23.082018

«Минай» пройшов до 1/16 фіналу Кубка України з футболу

Спорт 1902

Вчора, 22 серпня, відбулися матчі другого попереднього етапу Кубка України з футболу. «Минай» на власному полі приймав першолігове «Прикарпаття» (Івано-Франківськ).

Минайці неодноразово заявляли, що ставлять перед собою максимальні цілі в кожному турнірі. Кубок України не виключення. У попередньому етапі команда з Ужгородщини у драматичній грі здолала рівненський «Верес» (1:1, пен. 10:9). Згодом жереб звів нашу команду з «Прикарпаттям». Господарі діяли впевнено, використали всі свої козирі й здобули важливу перемогу.

Обидві команди зі старту гри активно йшли вперед. У минайців відзначитися міг Ощипко, проте після навісу Василя Кобіна Ігор головою пробив повз. Гості відповіли небезпечними ударами Володимира Боришкевича та Ігоря Худобяка, але в обох епізодах футболістів підвела точність.

Героєм зустрічі став Роберт Гегедош. Нападник «Минаю» протягом двох хвилин, 20-22, оформив дубль. Причому зробив це в схожому стилі – зблизився з воротарем і перекинув через нього м’яч. У першому епізоді в ролі асистента виступив Василь Кобін, у другому – Михайло Кополовець. Хорошу нагоду потроїти перевагу своєї команди мав Кобін: після подачі Анатолія Нурієва Василь головою впритул пробивав по воротах, але Андрій Новак парирував небезпеку. Атака у відповідь завершилася голом: Василь Цюцюра націленим ударом скоротив відставання в рахунку (2:1). Минайці не посипалися і швидко відновили перевагу у два м’яча. На 43-й хв. Анатолій Нурієв завдав потужного удару, але Андрій Новак перевів м’яч на кутовий. Саме з цього стандарту господарі забили третій гол. Василь Кобін подав, Ігор Ощипко головою скинув на Гавриленка і Максим переправив м’яч у сітку воріт – 3:1.

У другому таймі минайці повністю контролювали хід гри і могли робити рахунок розгромним, однак виникли проблеми з реалізацією. Тільки у Михайла Кополовця були три стовідсоткові моменти (двічі на заваді став захисник і одного разу врятував свою команду воротар). Хороші нагоди відзначитися мали Роберт Гегедош та Владислав Образцов, але і їх удари успіхом не увінчалися. Гості у другій 45-хвилинці створили тільки дві реальні нагоди для взяття воріт, проте постріли Ігоря Худобяка та Романа Детка парирував Владислав Сидоренко.

Фінальний свисток зафіксував упевнену перемогу «Минаю» з рахунком 3:1. Закарпатці показали чудовий футбол і цілком заслужено пройшли до 1/16 фіналу Кубка України.

«Минай» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 3:1 (3:1)

Голи: Роберт Гегедош 20, 22, Максим Гавриленко 44 – Василь Цюцюра, 42.

«Минай»: Владислав Сидоренко, Василь Беца, Олег Допілка (Владислав Образцов 9) Ігор Ощипко, Петро Стасюк, Максим Гавриленко, Василь Кобін, Василь Пиняшко (Владислав Микуляк 78) Михайло Кополовець, Анатолій Нурієв, Роберт Гегедош (Яромир Лобода 85).

Тренер – Ігор Харьковщенко.

«Прикарпаття»: Андрій Новак, Віктор Данищук, Роман Бочкур, Петро Ковальчук, Микола Квасний (Роман Дитко 55), Роман Борискевич, Богдан Оринчак, Володимир Боришкевич (Тарас Бойко 46), Василь Цюцюра (Ярослав Конкольняк 77), Орест Януш, Ігор Худобяк.

Тренер – Володимир Ковалюк.

Результати матчів другого попереднього етапу Кубка України:

«Нива» (Вінниця) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – 2:1.

«Вікторія» (Миколаївка) – «Мир» (Горностаївка) – 1:1 (пен. 1:3).

«ЛНЗ-Лебедин» (Лебедин) – «Гірник» (Кривий Ріг) – 1:1 (пен. 2:4).

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) – «Рух» (Винники) – 3:1.

«Калуш» (Калуш) – «Авангард» (Краматорськ) – 1:1 (д.ч. 2:1).

«Таврія-Сімферополь» – «Волинь» (Луцьк) – 1:1 (д.ч. 2:3).

«Кремінь» (Кременчук) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:2.

«Балкани» (Зоря) – «Миколаїв» (Миколаїв) – 0:1.

«Кристал» (Херсон) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 1:1 (пен. 4:2).

«Суми» (Суми) – «Кобра» (Харків) – тех. перемога господарів.

«Металіст 1925» (Харків) – «Оболонь-Бровар» (Київ) – 2:0

«Інгулець» (Петрове) – «Колос» (Ковалівка) – 1:0.

«Металург» (Запоріжжя) – «Дніпро-1» (Дніпро) – відбудеться 19 вересня.

Жеребкування наступного раунду змагань заплановане на 31 серпня.

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах