16554
11:17 18.092018

Аматорський чемпіонат України з футболу: «Ужгород» зазнав поразки

Спорт 1759

У сьомому турі чемпіонату України з-поміж аматорських команд підопічні Мирослава Бабяка поїхали у Великі Гаї, що на Тернопільщині.

Ужгородці силами помірялись із тамтешнім «Агроном», який дислокувався на сьомій позиції із п’ятьма заліковими пунктами. Головна команда з обласного центру Закарпаття була на сходинці вище із сімома очками. У попередньому турі обидва колективи зазнали нищівних поразок. «Ужгород» вдома поступився «Малинську» 1:5, «Агрон» ж бо на виїзді програв «Покуттю» 4:0. Тож перемога у цьому матчі була потрібна кожному, власне, як ковток свіжого повітря.

Уже на першій хвилині ужгородці створили небезпечну атаку. Переполох у штрафній великогаївців закінчився ударом Сергія Машталіра метрів із 12 – вище.

Далі була рівна гра без моментів. Принаймні, до 20-ої хвилини. Господарі саме тоді створили перший гольовий епізод і реалізували його. Андрій Пастернак впритул розстріляв ворота Юрія Славіка. 1:0.

«Ужгород» активізувався, проте по-справжньому небезпечних моментів не виникало. Повсякчас лівим флангом захисні редути тероризував Сергій Машталір, але бракувало завершального удару.

На 36-й хвилині «Агрон» міг подвоїти перевагу. Хорошим пасом на рандеву з воротарем вивели Ковалика. Віктор не влучив у рамку.

А через чотири хвилини паритет на табло міг відновлювати Микита Гальчак. Ужгородці розіграли хорошу комбінацію. Сергій Машталір віддав чудовий пас на Дудаша, Михайло відпасував Гальчаку. Микита пробив. Та м’яч після рикошету пройшов повз праву стійку.

Під ендшпіль тайму Іван Ковач пасом розрізав весь захист великогаївців. Сергій Машталір обіграв захисника у штрафній, на ньому зфолили, та арбітр цього не бачив. В останній момент м’яч забрав воротар.

Натомість під завісу першої 45-хвилинки Богдан Грисьо побачив пенальті у карній зоні ужгородців. 11-метровий реалізовує Ігор Вонс. 2:0.

У перерві на стадіоні Великих Гаїв розігрували мед, ковбасу та медовуху. Зокрема, кілограмів 5-ть м’ясопродуктів поїхали до «Ужгорода». Власником виграшної передматчевої програмки став спортивний директор Юрій Свистак. Це, певно, єдиний позитивний епізод за півматчу.

На 46-ій хвилині з гострого кута пробивав Вадим Ференцик – повз стійку. А через 3 хвилини Дудаш не реалізовує стовідсотковий момент. Михайло вийшов віч-на-віч із Іваном Рогалем, та перекидаючи воротаря він перекинув і ворота.

Підопічні Мирослава Бабяка повністю перехопили ініціативу, та рахунок розмочити не вдавалося до 68-ої хвилини. Дебютний гол в чемпіонаті України з-поміж аматорів забиває Гальчак. Андрій Лазар віддає точний пас на Микиту і 20-й номер «Ужгорода» скорочує відставання в рахунку до мінімуму, влучно пробивши повз Рогаля.

Ужгородці повністю перехопили ініціативу, вигравши центр поля, та зрівняти рахунок не доводилось. На 81-й хвилині Ференцик гостро прострілив зправа, однак замикати не було кому.

Через чотири хвилини після пасу Сергія Машталіра Максиму Оленю з кількох метрів завадив влучно пробити захисник.

Ось власне і все. «Ужгород» міг і повинен був здобути бодай одне очко. Але…

У Великих Гаях «Ужгород» продемонстрував чи не кращу гру в сезоні, спостерігався малюнок з награними тактичними комбінаціями. Підопічні Мирослава Бабяка адаптувались до всеукраїнських змагань і вже незабаром, можете бути переконані, уболівальники побачать не лише якісну гру, а й відповідний результат, повідомляє Прес-служба ФК «Ужгород».

«Агрон» (Великогаївська ОТГ) – «Ужгород» – 2:1 (2:0)

«Агрон»: Іван Рогаль, Сергій Лук’янов, Роман Андрієшин, Віктор Ковалик, Анатолій Гринечко, Арсен Кривобедрий (Роман Гаврилюк 46), Андрій Пастернак, Ігор Вонс, Євген Гурін (Богдан Гевчик 83), Тарас Червонецький, Назар Процик.

«Ужгород»: Юрій Славік, Степан Буксар, В’ячеслав Пінковський (Василь Бонтей 36), Вадим Селещук, Володимир Дуран, Андрій Лазар, Іван Ковач, Микита Гальчак (Антон Предчук 81), Вадим Ференцик, Сергій Машталір, Михайло Дудаш (Максим Олень 72).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
9 способів, як передати показники лічильника ПрАТ «Закарпаттяобленерго»
09:00
Всі новини