16701
15:46 24.092018

Стронгмен із Хуста Юрій Симоненко став чемпіоном України

Спорт 3281

В Україні вперше відбувся “Strongman Truck чемпіонат”.

Потужні змагання, організовані Федерацією стронгмену України, приймав Львів 22 вересня. Помірятися силами на турнірі з`їхалися богатирі з різних куточків країни та з-за кордону. Закарпаття ж представили два атлети з Хуста, добре відомі далеко за межами області спортсмени Юрій Симоненко та Денис Бережник.

За титул найсильнішого учасники змагалися у трьох вправах. Атлети перетягували вантажівки загальною вагою 8 та 16 тонн у форматі “трак-пул” (перетягування в упряжці) та “арм-овер-арм” (тяга вантажівки за канат в упорі сидячи). Також змагалися в силі хвату у вправі з утримання позашляховика під нахилом. Переможець визначався за сумою балів.

Попри несприятливі погодні умови, які ускладнили завдання для атлетів, упевнений курс на перемогу відразу взяв хустянин Юрій Симоненко, продемонструвавши найкращий результат у першій вправі. Спортсмен протягнув 8-тонну вантажівку на 20 метрів за 27 секунд. Рішуче виграв і другу вправу, протягнувши на найдовшу відстань дві вантажівки загальною вагою 16 тонн. Непоганий результат показав Юрій і у третій вправі на силу хвата “Геркулес-холд” – утримання позашляховика вагою 3 тонни під нахилом. Тож за сумою балів (53,5) впевнено посів 1-е місце. Другу сходинку на п`єдесталі зайняв спортсмен із Білорусі Павел Карпеко (46.5 б), третім став Олександр Лашин із Маріуполя (45 б).

“Відверто зізнаюся, перемога була для мене неочікуваною, адже участь у турнірі взяли потужні спортсмени, тобто конкуренція була на високому рівні. Однак завдяки розробленій техніці, систематичним тренуванням та силі волі мені вдалося гідно виступити й поповнити скарбничку закарпатських стронгменів престижною нагородою.

Щиро вдячний адміністрації одного з фітнес-центрів, своїм колегам, рідним та всім хустянам за підтримку. Це наша спільна перемога, адже тільки разом, спільними зусиллями можна досягти високих результатів”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” переможець чемпіонату Юрій Симоненко.

Задовільний результат продемонстрував на турнірі й Денис Бережник. Нагадаємо, що спортсмен із міста над Тисою відзначається високим потенціалом, адже нещодавно здобув бронзу на змаганнях першої ліги чемпіонату зі стронгмену, що відбулися у хустському Велятині. А у травні в тандемі ще з одним перспективним хустським атлетом Тарасом Тимаром став призером парних змагань з стронгмену України в Берегові. Без сумніву, це є яскравим свідченням високого класу закарпатської школи стронгмену.

До слова, головним суддею турніру традиційно виступив володар титулу “Найсильніша людина планети”, заслужений майстер спорту — Василь Вірастюк.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини