16760
12:24 27.092018

Кубок України з футболу: «Минай» переміг і пройшов до 1/8 фіналу

Спорт 4442

26 вересня відбулася гра третього попереднього етапу Кубка України з футболу, в якій «Минай» приймав першоліговий «Миколаїв».

Закарпатська команда заявляла, що націлена на максимальний результат у кожному турнірі. Господарі поля серйозно підійшли до цього футбольного двобою і змогли порадувати своїх прихильників не тільки хорошою грою, а й позитивним результатом. Як розповів після гри коуч гостей Руслан Забранський, «Миколаїв» вирішив зробити ставку на Першу лігу, а не Кубок. Тому на поле вийшов не основний склад.

На початку гри команди діяли обережно, а справа до загострень доходила нечасто. Перший небезпечний момент виник на 25-й хв.: Роберт Гегедош вивів Кополовця на рандеву з воротарем, Михайло пробив точно, але лайнсмен зафіксував офсайд. Після цього епізоду «минайці» активізувалися і тиснули на миколаївські ворота. Через п’ять хвилин Гегедош з убивчої позицію поцілив у поперечину, а в другій хвилі атаки м’яч після його удару пройшов повз стійку. На 35-й хв. хорошу нагоду відзначитися змарнував Владислав Микуляк (вдало зіграв Єгор Попович). А вже за кілька миттєвостей Анатолій Нурієв заробив пенальті, яке точно реалізував Василь Кобін (1:0). Ще до перерви «минайці» могли подвоїти перевагу, проте удар Гегедоша зупинив голкіпер.

У другому таймі закарпатці уміло контролювали хід поєдинку і довели справу до переконливої перемоги. На 57-й хв. вчергове свої вміння продемонстрував Попович. Єгору вдалося парирувати небезпечний удар Василя Пиняшка з гострого кута. Однак на 68-й хв. кіпер «Миколаєва» був безсилий: Микуляк з кутового подав на Гегедоша і Роберт головою переправив м’яч у сітку воріт (2:0). Автор другого взяття воріт через чотири хвилини записав до свого активу асист, яким сповна скористався Пиняшко (3:0). За кілька хвилин гості заробили право на штрафний удар: Віктор Берко прямим ударом зі стандарту скоротив відставання у рахунку (3:1). Але на більше миколаївців не вистачило. Якщо б не Попович, то рахунок міг бути розгромним, адже нестримний Гегедош був близьким щоб оформити дубль.

Фінальний свисток зафіксував перемогу «Минаю» (3:1), який здобув історичну путівку до 1/8 фіналу. Суперника на цій стадії змагань закарпатці дізнаються завтра.

«Минай» – «Миколаїв» – 3:1 (1:0)

Голи: Василь Кобін 36 (пен.), Роберт Гегедош 68, Василь Пиняшко 72 – Віктор Берко 74.

«Минай»: Сергій Мелашенко, Василь Беца, Ігор Ощипко, Василь Кобін, Петро Стасюк, Максим Гавриленко, Владислав Микуляк, Михайло Кополовець (Роберт Смокоровський 90+), Василь Пиняшко, Роберт Гегедош (Олексій Шпак 90+), Анатолій Нурієв (Владислав Образцов 89).

Тренер – Ігор Харьковщенко.

Миколаїв: Єгор Попович, Дмитро Сартіна, Дмитро Назаренко, Олександр Горват, Олег Дмитренко, Іван Антонюк, Владислав Швець (Ігор Семенина, 46), Тимофій Брижчук, Вадим Петров (Віктор Берко 46), Богдан Кушніренко, Владислав Авраменко (Сергій Кравченко 70).

Тренер – Руслан Забранський.

Інші матчі третього попереднього етапу Кубка України:

«Суми» — «Карпати» (Львів) — 0:3.

«Кристал» (Херсон) — «Десна» (Чернігів) – 2:3.

«Мир» (Горностаївка) — «Інгулець» (Петрове) – 0:3.

«Нива» (Вінниця) — «Гірник» (Кривий Ріг) – 0:0 (пен. 3:4).

«Калуш» — «Металіст 1925» (Харків) – 1:0 (дод. час).

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) — «Арсенал-Київ» – 3:2.

«Зірка» (Кропивницький) — «Олімпік» (Донецьк) – 1:1 (пен. 4:5)

«Дніпро-1» — «Волинь» (Луцьк) – 2:1.

«Чорноморець» (Одеса) — «Олександрія» – 3:0.

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах