16961
20:15 2.102018

Фехтувальники-паралімпійці УжНУ повернулися з чемпіонату Європи із золотом

Спорт 2406

Недавно ми повідомляли, що наші фехтувальники-паралімпійці вирушають на чемпіонат Європи до Італії. А вже зараз ми радіємо їхнім чудовим результатам, про які можна було тільки мріяти – 4 медалі на двох! Щиро вітаємо переможців Надію Дьолог, випускницю факультету ФСН УжНУ та Максима Магулу, студента факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ, а також їхніх тренерів – Емілію Мадяр-Фазекаш, старшого викладача кафедри фізичного виховання УжНУ, тренера Закарпатського регіонального центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» та Оксану Рапинець, трененра «Інваспорту», а також всю команду, яка зайняла 2 загальнокомандне місце! На 21 учасника ми привезли аж 16 медалей!

Тренери Емілія Мадяр-Фазекаш та Оксана Рапинець щасливі за своїх вихованців та вже готуються до нових перемог: «Ми дуже задоволені цьогорічним результатом! На чемпіонаті трапився дуже цікавий момент: коли нашим учасницям вручали медаль в змаганнях із шаблі, парелельно нашому учаснику суддя повідомив, що спірний момент на змаганнях зі шпаги зарахували на його користь після відеоперегляду і нашим хлопцям теж присудили медаль. І це трапилось символічно під звучання Гімну України! Нашій радості не було меж! Також хочу висловити свою вдячність УжНУ за фінансову підтримку на чемпіонаті Європи» – зазначає Емілія Мадяр-Фазекаш.

У змаганнях взяли участь команди з 12 країн. Учасники діляться на три категорії за ступенем ураження (А, В, С). На параолімпійських змаганнях спортсмени борються в трьох видах зброї: рапіра, шпага та шабля. Закарпаття представляло двоє спортсменів, які є членами Національної збірної команди України – Надія Дьолог та Максим Магула. Надія взяла золоту медаль в командному заліку на шаблі і посіла третє місце в особистому заліку на шаблі. Максим посів два треті місця по шаблі та шпазі. Команда стрімко зростає, адже минулого року на чемпіонаті світу представники Закарпаття вибороли одну медаль.

Протягом двох тижнів наші спортсмени готуватимуться до чемпіонату України, який проходитиме в Києві, в Конча-Заспі. Після змагань наші спортсмени залишаються в Києві і будуть готуватися до перших відбіркових змагань Кубку Світу, який відбудеться у Грузії.

Ганна Фельцан

Інформаційно-видавничий центр

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
Всі новини