17053
13:10 8.102018

Ужгородські гандболістки впевнено обіграли «Бровари»

Спорт 2668

5–6 жовтня відбулися ігри 2-го туру жіночої Суперліги України з гандболу.

У гості до ужгородських «Карпат» завітав новачок Суперліги – ГК «Бровари». Стартовий тур команди провели по-різному: закарпатки здобули виїзні перемоги над херсонською «Дніпрянкою» (31:21, 32:20), а «Бровари» в рідних стінах зазнали нищівних поразок від львівської «Галичанки» (20:34, 11:45). Як і очікувалося, «карпатівки» не мали проблем із суперником і спокійно вибороли чергові залікові бали.

Перша гра. «Карпати» (Ужгород) – «Бровари» – 38:27

Господарки майданчика демонстрували впевнену гру і вже на початку зустрічі вирвалися вперед (6:2). Гостям було важко зупиняти конструктивні атаки іменитого суперника, та й попереду в «Броварів» виходило далеко не все. Уже за підсумками першої 30-хвилинки перевага «карпатівок» сягнула 9 очок (17:8).

Після перерви малюнок гри не змінився: на майданчику була помітна тільки одна команда – «Карпати». Ближче до завершення поєдинку коуч закарпаток дав зіграти дівчатам, у яких обмаль ігрової практики. У підсумку «Карпати» здобули перемогу з рахунком 38:27.

Більша частина польових гравців команди змогла відзначитися результативними діями. Кращими бомбардирами стали Анастасія Мелекесцева та Софія Безрукова (по 6 точних кидків). На рахунку Анни Лезінської 5 голів. Каріна Байрак та Яна Готра закинули по 4 м’ячі. Ольга Макаренко, Катерина Купчак та Наталія Шипляк відзначилися трьома влучними пострілами, а Анна Гававка та Анна Тріфонова – двома. Відзначимо також упевнену гру Єлизавети Воронько, яка неодноразово рятувала свою команду від пропущених м’ячів.

Друга гра. «Карпати» (Ужгород) – «Бровари» – 31:21

Якщо в стартовій 10-хвилинці була рівна гра (4:3), то друга частина першого тайму ознаменувалася домінуванням «карпатівок». Ще до перерви гандикап закарпаток сягнув 12 м’ячів (18:6).

Другий тайм став формальністю, адже за такого перебігу подій відігратися «Броварам» було майже неможливо. Олександр Гурскій намагався створити чисельну більшість у нападі, змінивши кіпера на польового гравця, однак успіху це не принесло. Кілька разів страж воріт не встигав повернутися на своє місце і м’яч влітав у порожні ворота. В одному з таких епізодів гол до свого активу записала навіть воротар закарпаток Єлизавета Воронько.

Фінальна сирена зафіксувала звитягу «Карпат». До речі, вдруге в сезоні з рахунком 31:21. Найбільше м’ячів у ворота гостей закинула Яна Готра (6). Також своє ім’я у графу «забиті м’ячі» записали: Анна Гававка (4), Анастасія Мелекесцева (3), Наталія Шипляк (3), Анна Лезінська (3), Софія Безрукова (3), Каріна Байрак (2), Ольга Макаренко (2), Анна Тріфонова (2), Катерина Фенинець (1) та Катерина Купчак (1).

«Карпати» збільшили свою переможну серію до чотирьох матчів і з 100-відсотковим результатом перебувають серед лідерів. В інших поєдинках другого туру миколаївський «Реал» обіграв херсонську «Дніпрянку» (34:29, 28:26), а львівська «Галичанка» виявилася сильнішою за київський «Спартак» (42:20, 43:15).

У наступному турі відбудеться найпринциповіший двобій жіночої Суперліги. У гості до «Галичанки» завітають «Карпати». Матчі заплановані на 26–27 жовтня. У паралельних поєдинках «Бровари» приймуть миколаївський «Реал», а столичний «Спартак» на своєму майданчику поміряється силами із херсонською «Дніпрянкою».

Олег МИКИТА, фото автора

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини