17293
13:25 15.102018

«Минай» – «Нива» (Тернопіль): хороша гра та позитивний результат

Спорт 5014

У рамках 13-го туру Другої ліги України з футболу «Минай» приймав тернопільську «Ниву».

У першому колі змагань минайці на виїзді поступилися 2:3. Цього разу команда Ігоря Харьковщенка прагнула взяти реванш і продовжити безпрограшну серію на своєму полі.

Уже на 11-й хв. Роберт Гегедош двічі міг вивести команду вперед, однак в обох епізодах «Ниву» врятував голкіпер. Відповідь гостей не забарилася: через хвилину реальну нагоду відзначитися змарнував Литовченко (Олексій перекидував Сергія Мелашенка, але м’яч влучив у поперечину). Герої попереднього епізоду за кілька хвилин знову були в центрі подій: Мелашенко припустився помилки і віддав м’яч супернику, Литовченка вивели на ударну позицію, але завдати результативного удару по незахищених воротах завадив Ігор Ощипко (м’яч пройшов повз стійку).

Закарпатці виконали установку тренера і забили швидкий м’яч. На 18-й хв. Василь Пиняшко опинився на лівому краю штрафного майданчика і яскравим ударом поцілив у дальній кут воріт – 1:0. Опісля небезпечних моментів відчутно поменшало. Єдина реальна загроза у другій частині першого тайму виникла на 44-й хв. Тарас Кривий намагався потужним дальнім ударом відкрити лік забитим м’ячам у цій грі, однак на заваді став кіпер господарів. Тож за мінімальної переваги «Минаю» (1:0) команди відправилися в підтрибунне приміщення.

Минайці жваво розпочали другу 45-хвилинку і швидко подвоїли перевагу. На 48-й хв. господарі заробили небезпечний штрафний. Анатолій Нурієв завдав націленого удару, та тернополян врятувала поперечина. Через дві хвилини хороший дальній удар виконав Михайло Кополовець, але Механів перевів м’яч на кутовий. Саме з цього стандарту закарпатці провели друге взяття воріт: після подачі корнера м’яч потрапив до Кобіна, і Василь розстріляв ворота суперника (2:0).

Господарі поля контролювали хід поєдинку і не залишали гостям жодного шансу на камбек. Василь Пиняшко на 79-й хв. міг оформити дубль, але на заваді голу став Андрій Герт, який зупинив м’яч на лінії воріт. Однак за хвилину «Ниву» не врятував ні Герт, ні Механів. Стефан Федак вивів Гегедоша віч-на-віч з воротарем, і той майстерно перекинув кіпера та ввігнав м’яч у сітку воріт (3:0).

«Минай» провів хорошу гру й здобув переконливу перемогу. Повернути лідируючу позицію не вдалося, однак наш ФК зумів трохи відірватися від найближчих переслідувачів. 20 жовтня представники Срібної Землі проведуть виїзну гру проти «Черкащини-Академії» (Білозір’я). На жаль, статистика виїзних матчів «Минаю» невтішна (1 перемога, 2 нічиї, 3 поразки), однак сподіваємося, що вже найближчого вікенду наші футболісти змінять цю невтішну тенденцію.

«Минай» – «Нива» (Тернопіль) – 3:0 (1:0)

Голи: Василь Пиняшко 18, Василь Кобін 50, Роберт Гегедош 80.

«Минай»: Сергій Мелашенко, Василь Беца (Едуард Сухомлин 89) Василь Кобін, Ігор Ощипко, Петро Стасюк, Яромир Лобода, Владислав Микуляк, Василь Пиняшко (Іван Капустей 85), Михайло Кополовець (Стефан Федак 77), Роберт Гегедош (Михайло Бабій, 82), Анатолій Нурієв (Олексій Шпак 53).

Тренер – Ігор Харьковщенко.

«Нива»: Максим Механів, Андрій Герт, Тарас Мороз, Павло Макогон, Валентин Залізняк, Ігор Кохман, Богдан Слоневський (Анатолій Чорномаз 53), Тарас Кривий (Ярослав Волошин 71), Ігор Гатала (Роман Волохатий 62), Микола Темнюк (Олександр Юрчак 77), Олексій Литовченко.

Тренер – Вадим Боженко.

Результати 13-го туру:

«Нива» (Вінниця) – «Полісся» (Житомир) – 0:0.

«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:1.

«Буковина» (Чернівці) – «Верес» (Рівне) – 0:1.

«Калуш» – «Черкащина-Академія» (Білозір’я) – 1:0.

У 14-му турі зустрінуться:

«Верес» (Рівне) – «Калуш».

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Вінниця).

«Полісся» (Житомир) – «Буковина» (Чернівці).

«Нива» (Тернопіль) – «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка).

Олег МИКИТА, фото автора

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Всі новини