17325
14:11 15.102018

Ужгородські гандболісти дебютували у Вищій лізі України

Спорт 2196

Стартували змагання в другому за значущістю чоловічому гандбольному дивізіоні нашої держави.

Чоловіча команда ужгородських «Карпат», яка в минулому сезоні виборола чемпіонське звання в Першій лізі, отримала право на підвищення в класі.

У Вищій лізі сезону 2018/19 років виступають п’ять команд: «УДХТУ» (Дніпро), «СумДУ» (Суми), «Динамо-Полтава», ДЮСШ-Лагутина «МОТОР-3» (Запоріжжя) та «Карпати» (Ужгород).

Уже в стартовому турі на закарпатський колектив чекало протистояння з віце-чемпіоном – ГК «Динамо-Полтава». Матчі між цими командами відбулися в Полтаві 12–13 жовтня.

Перша гра. «Динамо-Полтава» – «Карпати» (Ужгород) – 32:28

Ужгородці непогано стартували й вирвалися вперед на три м’ячі (0:3), однак господарі майданчика швидко нівелювали перевагу суперника і заволоділи ініціативою (6:5). Протягом усього першого тайму точилася безкомпромісна боротьба, а лідер змінювався кілька разів. І все ж на перерву команди пішли за мінімальної переваги полтавців (15:14).

Якщо на початку другої 30-хвилинки «карпатівцям» удавалося грати на рівних, то в заключній третині матчу господарі діяли впевнено й не підпускали суперника на близьку відстань. У підсумку «ДинамоПолтава» оформила перемогу з рахунком 32:28.

Хороші показники в цій грі показали закарпатці Олександр Місяйло та Ярослав Котюк, які забили 10 та 7 м’ячів відповідно. Результативними кидками у складі «Карпат» також відзначилися Денис Руденко (3), Станіслав Кириленко (3), Василь Ревта (1), Віталій Муров (1), Олександр Сударіков (1), Анатолій Костюк (1), Олександр Польовий (1).

Друга гра. «Динамо-Полтава» – «Карпати» (Ужгород) – 20:26

Закарпатський колектив зробив правильні висновки з попередньої зустрічі й показав кращу гру, ніж напередодні. Як і днем раніше, ужгородці стартували з 0:3, але на відміну від програного матчу в цьому двобої наші хлопці не тільки зберегли гандикап, а й наростили. Уже на 19-й хв. зустрічі «Карпати» зробили вагому заявку на перемогу (2:10). Перед перервою полтавці активізувалися, однак впритул наблизитися до гостей їм не вдалося (7:12).

Другий тайм проходив за схожим сценарієм: «Карпати» показали непогану гру в захисті та добре зіграли в нападі. Фінального штурму полтавцям здійснити не вдалося. Ужгородці спокійно довели справу до переконливої дебютної звитяги (20:26).

Як і в першій грі, кращими бомбардирами «Карпат» стали Котюк та Місяйло. Цього разу на рахунку Ярослава 9 м’ячів, Олександр засмутив кіпера суперника 6 разів. Вагомий слід у цій перемозі залишили Віталій Муров (5), Олександр Сударіков (3), Василь Ревта (2) та Михайло Данило (1).

У паралельних іграх 1-го туру «УДХТУ» (Дніпро) та ДЮСШ-Лагутина «МОТОР-3» (Запоріжжя) обмінялися перемогами (26:27, 27:19). Сумська команда звітний тур пропускала. Таким чином, чотири команди мають по два залікові бали.

Наступні матчі ужгородські «Карпати» проведуть удома проти «УДХТУ» (Дніпро). Матчі заплановані на 26–27 жовтня.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини