17379
11:07 18.102018

«Ужгород» розгромив ДЮСШ Тячів

Спорт 2956

У перенесеній грі 20-го туру Вищої ліги Закарпаття з футболу «Ужгород» зустрічався з аутсайдером змагань – ДЮСШ Тячів.

Опісля недільної звитяги з мінімальним рахунком «Севлюша» над «Середнім», чемпіонські баталії закінчились. Підопічні Валентина Слюсара вписують нову сторінку в історії крайового футболу, здобуваючи дебютний кубок. А от інтрига з розподілом команд на другій і третій позиціях у турнірній таблиці, певно, залишиться до останнього туру. У зв’язку з піскуванням основної спортивної споруди «Ужгорода» – стадіону «Автомобіліст», матч за участю «Ужгорода» та ДЮСШ Тячів відбувся на полі зі штучним покриттям у Середньому. Завдяки перемозі юнацької команди з обласного центру над тячівцями 3:0, підопічні Миколи Фанти піднялись на третю сходинку і зберігають шанси поборотись за медалі. А тепер про матч дорослих.

Уже на першій хвилині ужгородці, завдяки високому пресингу, забрали м’яч на половині поля суперника і зробили перший удар по воротам. Антон Предчук відправив круглого повз ближню стійку.

А через чотири хвилини відбувся і перший удар в рамку. Подачу зправа робить Вадим Селещук. Навіс головою замикає Сергій Машталір. Та удар вийшов по центру, де розмістився голкіпер.

Богдан Пунько не зумів урятувати команду від пропущеного голу на 7-ій хвилині. Михайло Дудаш обіграв захисника у штрафній, та пробивати не став. Натомість віддав гольову передачу на Гальчака. Микита з кількох метрів розстріляв ворота. 1:0.

На 10-ій хвилині забивати міг Антон Предчук. Він технічно прийняв м’яч у штрафній, звільнився від опіки захисника і пробив. Пунько парирує на кутовий. Богдан здорово зіграв і в наступній атаці «Ужгорода», коли відбив удар Володимира Дурана зі штрафного.

Як Ви зрозуміли, гра проходила переважно на половині поля тячівців. Підопічні Андрія Андріїва та Мирослава Бабяка переграли суперника по всім критеріям. Залишався загадкою тільки кінцевий рахунок, однозначно переможний для «Ужгорода».

На 18-ій хвилині господарі подвоїли перевагу за попереднім сценарієм і за участю попередніх героїв. Михайло Дудаш віддає пас врозріз на Гальчака, а Микита оформляє дубль точним ударом. 2:0.

Гості в наступній атаці зуміли скоротити відставання до мінімуму, завдяки реалізації пенальті. Степан Буксар зфолив у власній штрафній на Василю Балогу. 11-метровий вдало пробив Іван Іванчов. 2:1.

Через дві хвилини знову на висоті грає Пунько. Машталір у штрафній віддає Дудашу. Михайло пробиває, а воротар парирує. На добиванні перший Сергій. Богдан знову відбиває.

На 28-ій хвилині той же Машталір віддає чудовий пас на Дудаша. Михайло повертає Сергію, який з кількох метрів примудрився вдарити вище.

Через три хвилини дії атакувального тандему Дудаша й Машталіра закінчилися рандеву Сергія з воротарем. Пунько – переможець дуелі.

На 35-ій Михайло Дудаш віддав пас уже Предчуку. Після удару Антона м’яч облизав дальню стійку, щоправда із зовнішньої сторони. Предчук в наступній атаці на міцність випробував праву стійку.

А далі «Ужгород» залишається у меншості. Ігор Гарлач вилучає В’ячеслава Пінковського за зрив небезпечної атаки на підступах до штрафної. З ударом Віктора Паради капітан ужгородців впорався.

Під завісу першого тайму Микита Гальчак пробив із 17-ти метрів. Знову Пунько на місці.

«Ужгород» забив третій гол на 45-ій хвилині. І знову асистом виступає Дудаш. Цього разу Михайло гольову віддає Предчуку. Антон вирішив більше не бити в каркас, тож відправив м’яч у сітку. 3:1.

На 50-ій хвилині Машталір отримує пас у штрафній від Дудаша. Обігрує спочатку захисника, а згодом і голкіпера, та відправити м’яч у сітку Сергію не вдається.

У наступній атаці Машталір усе зробив сам. Накрутив двох захисників увійшов у штрафну і вдарив у стійку. Сергію сьогодні явно бракувало фарту.

Гості відповіли ударом Євгена Костика повз ближню стійку.

На 60-ій хвилині Антон Предчук гостро прострілив зліва. Михайло Дудаш замкнув, та повз стійку.

Згодом Машталір виходить віч-на-віч з воротарем. І що Ви думаєте? Знову стійка рятує тячівців від вірного голу.

Сергій на 64-ій хвилині усвідомив, що сьогодні усе проти нього і, опинившись знову перед воротарем, віддав на Дудаша. І Михайло не змарнував свій момент. На замасі прибрав захисника і пробив повз голкіпера. 4:1.

На 66-ій хвилині Станіслав Чепа віддає зліва пас на Машталіра. Удар Сергія воротар парирує. 77-ий номер напрацював сьогодні на гол і це як мінімум. В наступній атаці все ж забив. Сергій обіграв захисника і пробив у ближній кут. Пунько в цьому епізоді врятувати не зумів. 5:1.

Через чотири хвилини, після удару Антона Предчука, м’яч з лінії власних воріт виносить захисник.

Далі забиває Машталір. Сергія прорвало. Він технічно обіграв захисника, поклав на лопатки воротаря і зайшов з м’ячем у ворота. 6:1.

На 77-ій хвилині тячівці зуміли забити другий гол. Відзначається Іван Іванчов. 6:2.

Ужгородці дивом не забили через три хвилин. Антон Предчук обігрує захисника, входить у штрафну і віддає на Машталіра. Сергій пробив повз стійку…

На 82-ій хвилині Микита Гальчак асистує Ковачу. Іван розстрілює ворота «ДЮСШ-Тячів». 7:2.

В наступній атаці забиває Михайло Дудаш. Він отримує пас справа від Машталіра і пробиває у ближній кут. 8:2.

Віталій БІРОВЧАК, прес-служба ФК «Ужгород»

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах