17737
13:19 5.112018

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» розпочав сезон з перемоги

Спорт 2244

Головна баскетбольна команда краю провела стартові поєдинки в Першій лізі України сезону 2018/19 років.

«Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» потрапив до групи № 3, де, окрім них, змагаються «ДіДіБао» (Кам’янець-Подільський), «Калуш-ПНУ», «Львів-УАД», «Рівне-ОСДЮСШОР» та «Старлайф» (Чернівці). У плей-оф пройдуть чотири кращі колективи. На жаль, минулого сезону нашій команді не вдалося потрапити до наступного раунду змагань, але цього разу «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» має мету пробитися до когорти найкращих.

Матчі першого туру за участю ужгородської команди були перенесені, тож дебютні ігри нового сезону для неї відбулися в рамках другого туру, який проходив 3–4 листопада. На своєму майданчику закарпатський колектив приймав «Рівне-ОСДЮСШОР». Хоч у команди Олександра Зубковського були кадрові втрати, це не завадило провести яскраві матчі та здобути важливі звитяги.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Рівне-ОСДЮСШОР» – 77:70

Господарі майданчика з перших хвилин заволоділи ініціативою й повели в рахунку. Надійна гра в обороні та непоганий відсоток влучань у нападі дозволили заволодіти комфортним гандикапом ще в першій чверті (29:16). У другій 10-хвилинці наші хлопці також переважали суперника й змогли збільшити свою перевагу до 17 очок (51:34).

У другій половині зустрічі ужгородська команда грала по рахунку, бережучи сили на наступний поєдинок. Перед заключною чвертю рівняни підібралися до ужгородців на відстань 9 очок (62:53), а наприкінці матчу гандикап сягав усього 5 очок. Але закарпатський БК зумів втримати переможний результат і довів справу до вікторії (77:70). Найрезультативнішими у складі нашої команди були Олександр Зубковський (20 очок) та Андрій Попадинець (16).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Рівне-ОСДЮСШОР» – 91:72

Наступного дня ужгородці довели, що попередня звитяга не була випадковістю. Якщо на початку зустрічі гості намагалися грати на рівних і не відпускати суперника на велику відстань, то ближче до завершення стартової 10-хвилинки представники Срібної Землі додали і вийшли вперед на 8 очок (26:18). У середині наступної чверті закарпатці відчували проблеми з реалізацією, у той час як суперник доводив свої атаки до логічного завершення. Такий перебіг подій призвів до скорочення розриву в рахунку (37:32). На щастя, ужгородці вчасно внесли корективи у свою гру й чудово завершили наступну 10-хвилинку (49:34).

Друга половина матчу проходила за переваги господарів. Штурму від гостей не вийшло. Фінальна сирена зафіксувала перемогу ужгородського БК з рахунком 91:72. Як і в попередній грі, кращими на майданчику були Зубковський та Попадинець. Цього разу на рахунку Олександра 29 очок, Андрія – 16.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Всі новини