18102
13:41 19.112018

Ужгородські «Карпати» та миколаївський «Реал» подарували вболівальникам видовищні матчі. ФОТО

Спорт 1740

Центральними поєдинками 5-го туру жіночої Суперліги України з гандболу були протистояння ужгородок та миколаївок. Звітні двобої відбулися 16–17 листопада в ужгородському СК «Юність».

«Реал» з кожним наступним сезоном додає і в чемпіонаті 2018/19 років став одним із претендентів на найвищі місця. «Карпати», які стабільно потрапляли до двійки кращих, отримали непростого суперника в боротьбі за медалі.

Перед завершальним туром першого кола першого етапу Суперліги закарпатки поступалися миколаївкам одним заліковим балом. Домашні поєдинки проти вищезгаданого суперника були хорошою нагодою надолужити втрачене й повернути собі другу сходинку турнірної таблиці.

Перша гра. «Карпати» (Ужгород) – «Реал» (Миколаїв) – 24:21

Уже на початку зустрічі стало зрозуміло, що на нас чекає цікавий двобій двох амбітних команд. У стартовій 10-хвилинці на перший план вийшла майстерність голкіперів. Стражі воріт обох колективів демонстрували надійну гру, що сприяло невеликій кількості гольових атак (2:2). Тільки в середині першого тайму «карпатівки» зуміли знайти шпарини в захисті гостей і вийшли вперед на три м’ячі (6:3). Але втримати гандикап колектив Віктора Чернова не зміг. «Реал» наприкінці тайму видав потужний відрізок гри і не тільки нівелював перевагу «карпатівок», а й вийшов уперед (10:11).

Перша половина другого тайму проходила в рівній боротьбі, а миколаївки знаходилися попереду на один-два м’ячі. Такий перебіг подій не влаштовував господарок, і вони були змушені вносити корективи у свою гру. «Карпатівки» змогли віднайти стабільність у захисті й підправили реалізацію в нападі. Ривок 5:0, який наші дівчата здійснили із 46-ї по 52-гу хвилини, дозволив їм вийти вперед на три точні кидки (20:17). Набуту перевагу закарпатський ГК не розгубив і довів справу до необхідної вікторії (24:21).

Кращими снайперами нашої команди стали Яна Готра (6 м’ячів) та Анастасія Мелекесцева (5). Вагомий слід у перемозі свого клубу залишили Мілана Шукаль, Анна Лезінська та Софія Безрукова, кожна з яких відзначилася трьома результативними кидками. Каріна Байрак засмутила суперника двічі, Анна Тріфонова та Анна Гававка – по одному разу.

Друга гра. «Карпати» (Ужгород) – «Реал» (Миколаїв) – 22:23

У першій 30-хвилинці гра проходила на зустрічних курсах. Команди показували яскравий динамічний гандбол, а лідер у рахунку змінювався чотири рази. І все ж на перерву команди пішли за мінімальної переваги «карпатівок» в один м’яч (12:11).

Якщо на початку другого тайму на майданчику була рівна гра й «Карпатам» навіть удавалося лідирувати в рахунку, то завершальна 15-хвилинка пройшла за переваги «Реалу». Миколаївки дали суперницям серйозний бій і зіграли у вирішальний момент так, як було потрібно задля позитивного результату. У цей час у «Карпат» майже нічого не виходило. (господарки невдало діяли в захисті й припускалися багатьох помилок у нападі). Гості цим уміло скористалися і вперше за довгий час обіграли закарпаток на їхньому майданчику. Фінальна сирена зафіксувала звитягу гостей з рахунком 22:23.

Найбільше результативних кидків по воротах миколаївок завдали Анастасія Мелекесцева (6), Анна Лезінська (6), Яна Готра (5) та Анна Тріфонова (3). Ще по одному точному кидку провели Мілана Шукаль і Софія Безрукова.

Ужгородки зазнали третьої поразки в чемпіонаті й залишилися на третій сходинці турнірної таблиці (14 очок). Миколаївки випереджають закарпатський ГК на один заліковий бал. А лідер Суперліги – львівська «Галичанка» – уже набрала 19 очок. Як бачимо, на вершині турнірної таблиці йде серйозна боротьба, що робить наш чемпіонат видовищним.

Тепер у «карпатівок» є трохи часу, щоб відійти від прикрої поразки і провести якісну підготовку до наступних поєдинків. 7–8 грудня в рідних стінах команда прийматиме херсонську «Дніпрянку».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини