18391
11:54 29.112018

На Закарпатті пройде XVII міжнародний турнір з міні-футболу пам’яті Володимира Югаса

Спорт 4099

Протягом трьох днів, 30 листопада – 2 грудня, у спорткомплексах «Зінедін» та «Юність» проходитимуть змагання серед дітей 2008 року народження та молодших.

Участь у змаганнях візьмуть 35 команд з різних куточків України та ближнього зарубіжжя. Закарпаття представлятимуть наступні команди: СДЮСШОР Ужгород, «Сузір’я» Свалява, МФА Мукачево, «Зінедін» Ужгород, «Олімп» Ужгород, «Минай», «Локомотив» Чоп, «Мункач» Мукачево, ДЮСШ-1 Ужгород, «Сузір’я-2» Свалява, «Зінедін-2» Ужгород, «Зінедін-09» Ужгород та ДЮСШ-1 (2) Ужгород.

Довідка:

Володимир Васильович Югас (1964 – 2000)

Народився 4 січня 1964 року в Ужгороді. Змалку захопився футболом. У якості другого воротаря пробував свої сили за команди майстрів Ужгорода й Івано-Франківська, але через травми припинив кар’єру гравця. Утім своє майбутнє пов’язував із футболом. Вирішив спробувати себе в ролі тренера або арбітра. У підсумку зупинився на суддівстві. Кар’єру футбольного арбітра розпочав 1989 року. Зарекомендувавши себе в чемпіонатах міста й області, упевнено вийшов на всеукраїнський рівень. З 1994-го року обслуговував матчі у вищій лізі. Відмінно проявив себе арбітром на лінії у «київському» фіналі Кубка України-2000 «Кривбас» – «Динамо».

У 1996 році став суддею міжнародної категорії – лайнсменом ФІФА. Отож, крім відповідальних ігор внутрішнього чемпіонату та Кубка країни, регулярно обслуговував міжнародні матчі. Виходив на футбольні газони Словаччини, Чехії, Болгарії, Норвегії, Великобританії, Фінляндії, Швейцарії, Сан-Марино та інших держав Європи в матчах єврокубків і за участі збірних національних команд. Зокрема в Лондоні обслуговував повторну гру 1/8 фіналу Кубка кубків «Челсі» (Англія) – «Тромсе» (Норвегія) тощо. У 1997 році успішно провів фінал чемпіонату світу серед військовослужбовців у столиці Ірану Тегеран. Разом із голландцем Маріо ван дер Енде та бельгійцем Марселем Маллачем був уключений до символічної бригади суддів цього ЧС.

Серйозне ставлення до роботи відкривало перед В.Югасом реальні перспективи обслуговувати матчі Олімпійських ігор і чемпіонатів світу. На жаль, цим намірам не судилося здійснитися: через важку недугу талановитий арбітр пішов із життя, не доживши лише кілька днів до нового, 2001 року, і свого 37-ліття.

Пам’ять про В.Югаса, який дуже любив дітей, футбол, спорт загалом, багато зробив для його розвитку (адже плідно працював ще й заступником директора Ужгородської ДЮСШ № 1, був головою Федерації футболу м. Ужгород) бережуть колеги, друзі, однодумці.

Володимир Васильович зробив значний внесок у популяризацію футболу в краї, у виховання підростаючого покоління, а на міжнародній арені гідно представляв честь Закарпаття. На знак цього в Ужгороді щорічно проходить юнацький турнір пам’яті В.Югаса, повідомляє lobda.at.ua.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини