18414
16:01 1.122018

Хустські стронгмени встановили нові рекорди України

Спорт 2118

Минулими вихідними краяни стали свідками встановлення нових рекордів України з дисциплін стронгмену.

Зокрема, відомий хустський спортсмен, чемпіон України з “трак-пулу” Юрій Симоненко в Ужгороді (на відкритті першого на Закарпатті салону електромобілів) учергове здивував публіку своїми силовими досягненнями. Атлет встановив рекорд України в категорії “Спорт” із вправи “трак-пул” (тяга автомобіля в упряжці). Богатир протягнув п`ять з’єднаних між собою електрокарів загальною вагою 10 тонн на відстань 35 метрів. Усе це зайняло у нього 50 секунд, утім, як сам пізніше зізнався, далися вони йому непросто.

“До нас ще ніхто не тягнув електрокари. Було надзвичайно важко здолати цю відстань з такою вагою. Це значне навантаження. Вважаю, це мій особистий рекорд, найкраще досягнення, перевірка не тільки сили, але й витривалості”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” Юрій Симоненко.

Інший атлет, багаторазовий призер чемпіонату та кубку України зі стронгмену, призер відкритого чемпіонату Словаччини Денис Бережник у парі з мукачівцем – не менш титулованим стронгменом Іваном Деркачем – також встановили рекорд у “трак-пулі”. Силачі протягнули 9 електрокарів загальною вагою 18 тонн. А ще на їхньому рахунку рекорд у вправі “ар-овер-арм” (тяга автомобіля у положенні сидячи). Утім, на цьому хустський атлет не планує зупинятися. Наступна його ціль – міжнародні змагання у Вільнюсі (Литва), що відбудуться 9 грудня.

Варто зазначити, що Денис Бережник також пройшов відбір на найпрестижніші змагання планети зі стронгмену “Arnold classic” (м.Колумбус, США). Якщо хустянин заручиться необхідною фінансовою підтримкою, то представлятиме Україну у складі збірної Європи.

Загалом варто відзначити, що стронгмен (як спорт справжніх чоловіків) на Закарпатті стрімко розвивається та набуває все більшої популярності завдяки власне праці та ентузіазму спортсменів-атлетів та за підтримки голови Федерації стронгмену Закарпаття Михайла Гала.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах