18432
13:01 3.122018

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – БК «Калуш-ПНУ»: цікаві протистояння і прийнятний результат

Спорт 2331

1–2 грудня в обласному центрі Закарпаття відбулися матчі 5-го туру Першої ліги України з баскетболу між командами «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» та «Калуш-ПНУ».

Обидва БК націлюються на вихід з групи, тож в очних протистояннях намагалися здобути максимум очок. У минулому сезоні ужгородці та калушани зустрічалися чотири рази (одна перемога в активі закарпатців і три в доробку суперника). Як і очікувалося, теперішні матчі за їхньою участю пройшли в цікавій та напруженій боротьбі.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Калуш-ПНУ» – 75:83

Уже в стартовій чверті стало зрозуміло, що на вболівальників чекає яскравий двобій. Команди обмінювалися результативними атаками й завершили першу частину протистояння за мінімальної переваги господарів (20:19). На початку другої 10-хвилинки закарпатці розвинули успіх, однак втримати переможний результат їм не вдалося. Калушани нівелювали гандикап суперника й повели в рахунку (40:41).

Рівна боротьба точилася протягом більшої частини третьої чверті, однак наприкінці закарпатці припустилися багатьох помилок в обороні й показали низький відсоток влучань, що вартувало відриву суперника на 5 очок (58:63). Калушани не залишили нашій команді шансів на позитивний результат, провівши завершення гри на хорошому рівні. Фінальна сирена зафіксувала перемогу гостей (75:83). Найбільше очок у скарбничку закарпатців принесли Михайло Стоноженко (23) та Сергій Заєць (20).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Калуш-ПНУ» – 96:67

Наша команда зробила правильні висновки з попереднього двобою і внесла у свою гру необхідні корективи. Уже зі стартових хвилин ужгородці демонстрували правильний баланс і впевнено захопили лідерство. Перша частина зустрічі завершилася звитягою господарів з рахунком 31:23. У другій 10-хвилинці калушани спробували нівелювати гандикап суперника, але в них це не вийшло. Ужгородці непогано зіграли в нападі та зупинили кілька перспективних атак гостей. Друга чверть завершилася перемогою суперника в одне очко, проте в загальному рахунку команда Олександра Зубковського випереджала калушан на 7 очок (54:47).

Третя чверть стала переломною. Ужгородці відмінно відіграли в обороні, дозволивши супернику отримати всього 10 очок, та добре в нападі (27 набраних очок). Таким чином, перед вирішальною частиною зустрічі рахунок на табло був 81:57. Четверта чверть стала формальністю. Ужгородці впевнено провели завершення гри й здобули важливу перемогу з рахунком 96:67. Лідерами у складі ужгородського БК були Андрій Попадинець (26 очок) та Михайло Стоноженко (22).

Одну перемогу із міцним суперником можна вважати прийнятним результатом. Ужгородці наразі перебувають у верхній частині турнірної таблиці, що не може не тішити. Але попереду домашні протистояння із однією з найсильніших команд нашої групи – «Старлайф» (Чернівці). Ігри заплановані на 8–9 грудня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Всі новини